Hardcover vs. Paperback!

IMG_2659

Acum că m-am lămurit mai bine care-i faza cu aceste două ediții de cărți, cred că îmi pot exprima în sfârșit, cu adevărat opinia. Reeditarea unei cărți într-unul dintre formatele de mai sus este strict făcută pentru aspect iar în România nu se prea practică, din câte am observat. Hardcover-urile sunt mai scumpe de produs și bineînțeles, și de cumpărat – deci bănuiesc că asta e cauza. Dacă piața de carte (so și numărul cititorilor din România!) ar crește, sunt convinsă că această tactică de marketing se va aplica și la noi în următorii ani… dar cel mai probabil vor fi decenii. Ideea este că pentru un colecționar de cărți copertele contează foarte mult. Eu personal recunosc că aș cumpăra mai multe ediții ale aceleiași cărți strict pentru copertă.

Acum, pe care le prefer? Cele hardcover sau cele paperback? Mai sunt și alte tipuri de coperte, însă bătălia principală se dă între acestea două. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale…

Pornind de la mărime, hardcover-urile mereu vor ocupa mai mult spațiu în bibliotecă, fiind mai groase. Acest lucru nu este neapărat un dezavantaj; în prezent, în biblioteca mea se găsesc ambele variante de cărți.

Recunosc că am o boală care nu ține neapărat de acest topic… îmi plac supracopertele! Fie că sunt așezate peste ediții hardcover sau paperback. De exemplu, cărțile de la editura Trei mi se par perfecte din toate punctele de vedere (tip de copertă, design-ul copertei, fontul textului și paginația, etc.). Dar să revenim…

Eu aș opta în mare parte pentru paperback-uri pentru că sincer, ca și aspect, îmi plac mai mult. Plus prețul și greutatea lor reduse (poți să le cari în geantă), faptul că unele coperte paperback sunt mai rezistente în timp decât cele hardcover… se găsesc mai ușor și parcă se și citesc mai ușor, datorită cotorului maleabil

De ce m-am mai obosit să fac acest post o dezbatere? Mi-era clar că dintotdeauna am preferat paperback-urile. Dar voi? Voi ce preferați și de ce?

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

5 gânduri despre „Hardcover vs. Paperback!

  1. La mine e simplu: hardcover-urile cu supracopertă arată mai bine în bibliotecă, cele paperback sunt mai comode şi drăguțe când le citesc şi le țin în mână.
    Aici Leda şi Trei sunt prietenele mele cele mai bune.

  2. Și eu prefer tot paperback-urile. Le pot aranja în bibliotecă mai bine, dat fiind că dimensiunea unui hardcover nu e întotdeauna la fel, iar paperback-urile se citesc totuși mai ușor.

  3. Paperback pentru ca sunt mai usor de carat in geanta. :P Asta pentru mine, prefer hardcover la cartile pentru copii din motive de „rezistenta”. :)

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura