Metode ieftine de achiziționare a cărților!

Vă tot prezint diferite cărți pe care le-am achiziționat și poate mulți dintre voi vă întrebați cum de reușesc să strâng atât de multe pe parcursul unei luni… Răspunsul e simplu: dacă le-aș cumpăra la prețul lor inițial, nu mi-aș permite nici măcar un sfert din suma lor totală.

Așadar, care este trucul? Cum se pot cumpăra atât de multe cărți la prețuri reduse?

Când vine vorba de acest hobby destul de costisitor, trebuie să le vânezi! Trebuie să ai un wishlist bine fixat în minte și să știi ce cauți, sau măcar să ai o idee – nume ale unor autori, genul favorit, etc. Fiecare își dorește altceva de la o carte însă cu toții ne dorim să avem cărți în stare bună și achiziționate cât mai ieftin cu putință!

Unde le găsim?

1. ANTICARIATE

Vă pot recomanda cu toată inima Anticariatul Unu care se găsește la Piața Universității, vizavi de Springtime. Chiar la intrare, în stânga, se găsesc câteva rafturi pline cu cărți de toate felurile la numai 5 lei. Când coborâți scările, mai există alte câteva rafturi cu cărți la 2 lei plus un raft imens cu cărți YA/Fantasy în perfectă stare, la prețuri foarte bune. Tot în zona Universității, mai găsiți și Ex Libris, de unde plănuiesc să-mi cumpăr și eu câteva cărți.

2. ELEFANT.RO

Da, ei au cele mai mari și multe reduceri din România pentru o librărie online (printre altele). Se merită să profitați de ofertele lor însă problema este că stocurile se epuizează foarte repede așa că trebuie să vă grăbiți.

3. CĂRȚI LA MÂNA A DOUA

Există site-uri precum okazii.ro sau olx.ro unde puteți găsi o carte anume pe care o căutați, poate chiar nouă. Merită încercate dacă știți exact ce vreți să cumpărați. Există de asemenea și bloguri nu foarte cunoscute unde posesorii își vând cărțile din bibliotecă la prețuri foarte bune (o simplă căutare pe Google cu titlul cărții urmată de cuvântul „vând” poate fi de un real folos). Există și un site numit lucrurigratis.ro de unde puteți face rost de cărți dacă sunteți pe fază și sunteți aleși de către donator.

4. SCHIMBURILE DE CĂRȚI

Am scris acum ceva vreme un articol despre asta, însă trebuie să spun că o mare parte din cărțile din biblioteca mea își au sursa în schimburile de cărți. Recomand asta tuturor celor care vor să citească ceva nou și în același timp, vor să scape de o carte care nu le-a plăcut foarte tare din bibliotecă.

5. SPONSORIZĂRILE ȘI CONCURSURILE

Dacă aveți un blog de cărți, încercați să îl faceți cât mai atractiv și popular în comunitate pentru ca vreo editură sau librărie online să vă ofere o sponsorizare. Sponsorizările sunt o sursă foarte importantă de unde puteți primi cele mai noi apariții ale căror prețuri ar fi exagerate pe site-urile oficiale, în schimbul unor recenzii. Solicitarea vă poate fi aprobată decă blogul vostru are vechime și un anumit număr de urmăritori, etc. (depinde de la editură la editură, pe ce criterii își bazează sponsorizările și care sunt condițiile).

Cât despre concursuri, mă refer la cele de pe bloguri organizate periodic, unde premiile sunt desigur, cărți. Înainte de toate punctele menționate anterior, primeam foarte multe cărți de la concursuri. Pentru a fi în pas cu ultimele concursuri din blogosferă, dați like paginilor de Facebook a cât mai multor bloguri și intrați în grupurile de lectură de pe Facebook (puteți căuta simplul cuvânt „carte” în categoria Grupuri pe Facebook și tot veți da peste câteva grupuri active).

 OK, dar cum rămâne cu cărțile în engleză?

Deși soluțiile oferite mai sus pot fi utilizate și pentru achiziționarea cărților în limba engleză (sau alte limbi), mai am câteva expres pentru această categorie. În biblioteca mea se găsesc și destul de multe cărți în engleză pe care nici nu mă gândesc să le achiziționez la prețul lor real… P.S. Pentru cumpărăturile de pe site-urile de cărți străine, aveți nevoie de un card; ar fi de folos și un cont de PayPal.

1. BOOKDEPOSITORY ȘI BETTERWORLDBOOKS

Cele două site-uri care oferă free worldwide shipping. Primul oferă doar cărți noi iar al doilea, doar cărți la mâna a doua dar care vin în condiții excelente și la super prețuri. Alegerea vă aparține.

1.1. ABEBOOKS

Cu siguranță mai sunt câteva site-uri care oferă shipping to Romania la o valoare cât de cât ok, însă Abebooks este unul dintre cele pe care le-am încercat personal și mă bucur foarte tare pentru existența sa. Shipping-ul depinde de vânzător însă prețurile cărților sunt foarte mici așa că mi se pare că se compensează perfect cele două valori (chiar dacă shipping-ul este mai mare decât prețul produsului, valoarea totală ar putea fi mai mică decât prețul produsului nou). Și aici găsiți cărți la mâna a doua, în general, dar într-o stare foarte bună.

2. EBAY

Mi-am cumpărat și câteva cărți de pe eBay, căci shipping-ul depinde la vânzător la vânzător. Unii chiar oferă free shipping sau o valoare rezonabilă pentru produsele lor. Merită să căutați.

3. OKIAN

Or mai fi în România și alte librării online care vând cărți în limba engleză, însă Okian e preferatul meu pentru că 1. prețurile sunt deseori reduse și deci, foarte bune și 2. poți comanda o carte anume iar ei îți vor spune prețul și când ți-o pot livra.

Ca sursă pentru cărțile străine s-ar mai putea considera și Cărtureștiul unde, deși majoritatea prețurilor sunt imense, se mai găsesc cărți din diferite colecții de clasici la prețuri foarte bune (ex.: Signet Classics – 16 lei/orice volum, indiferent cât de gros). Cu puțin noroc, în orice librărie se poate găsi o carte pe care v-o doriți la un preț bun însă ce nu vă sfătuiesc să faceți e să cumpărați cărțile imediat după cum s-au lansat, de pe site-ul editurii. Așteptați puțin și vor apărea reduceri. Eu personal sunt în stare să aștept ani întregi pentru a găsi o anumită carte la un preț bun însă asta are legătură și cu faptul că sunt foarte zgârcită.

În fine, sper că v-am ajutat cu cele câteva soluții pe care am putut să vi le ofer și sper să aveți parte de cât mai multe cărți la super prețuri. Lăsați-mi în comentarii ideile voastre pentru achiziționarea cărților la niște prețuri mai bune și mai ales, care sunt sursele voastre pentru că sharing is caring. Vă pup!

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

9 gânduri despre „Metode ieftine de achiziționare a cărților!

  1. Am scris si eu despre subiectul asta aici: http://www.loreleiwanders.com/2015/03/de-unde-cumparam-carti-ieftine-book.html. Am fost ieri la recomandarea ta la Anticariatul Unu si pana am ajuns acolo s-a inchis (sambata este deschis pana la ora 16:00) :)). Tocmai ce-am dat acum 2 zile o comanda pe bookdespository, abia astept sa ajunga. Deja ma gandesc sa mai dau una daca e ok cu Posta Romana si ajunge ok. Vreau sa incerc si betterworldbooks, mi l-a mai recomandat cineva :D

  2. Foarte fain articolul ăsta, ai spus exact ce vrea să ştie orice cumpărător înfocat de cărţi. ;) Iar mie în continuare îmi pare atât de rău că Book Outlet nu trimite cărţi spre România… :(

  3. Eu de obicei cumpar de la Diverta si Carturesti carti si de pe Libris si Elefant.Mi-ar placea sa fie si in constanta anticariate dar nu sunt din pacate.

    1. Pana si in orasul meu natal, Tg-Jiu, stiu cel putin un anticariat. Mi-e greu sa cred ca intr-un oras asa mare precum Constanta nu e niciunul…

  4. De curând am fost în Bucureşti şi ex libris e un Rai adevărat, cu super preţuri.
    Eu recomand Târgul cărţii- anticariat online, unde sunt cărţi duper ieftine :)

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura