fbpx

Carnageland, recenzie

IMG_2910

O povestioară super interesantă despre condiția umană. Ultimul paragraf lămurește tot…

În principal, este vorba despre un extraterestru pe nume 898 care își trăiește toată viața sperând să fie promovat în funcție și să invadeze cât mai multe planete. Pleacă în prima lui misiune și ajunge pe o planetă destul de asemănătoare cu a noastră dar pe care locuiesc ființe magice, deseori hermafrodite, de la zâne la vrăjitoare. Planeta abundă în sex și aur însă toți locuitorii săi valorifică mai mult “carnea” decât diamantele și restul bogățiilor care cresc până și în copaci. Violul este menționat deseori în această carte dar totuși protagonistul îl privește cu scârbă și superioritate, ca și pe comportamentul locuitorilor de pe planetă, în comparație cu planeta de pe care provine el. Și totuși…
898 e deseori tentat să se dedea activităților practicate de celelalte personaje pe care trebuie să le lichideze. Nu este o carte prea violentă, totuși. Va reuși oare 898 să-și ducă misiunea la bun sfârșit și să primească promovarea? Pentru ce face el toate astea și cum de se aseamănă așa de mult cu lumea în care trăim noi?
E foarte simplu. Cred că poate fi comparat cu comunismul, îmi amintește foarte bine de romanul 1984 în care 898 nu ar fi decât un om de rând, care ar avea un sfârșit fericit, fiind apoi șters din istorie.
898 este foarte dedicat misiunii sale și a învățat ghidul pe de rost. Este lipsit de sentimente, înafară de instinctele trupești (pe copertă se poate vedea penisul lui în formă de trompetă care este de foarte multe ori menționat în poveste) și nu știe decât un singur lucru: să omoare folosindu-se de arma lui specială care țintește cu orice își imaginează el. Nu este o lume foarte complexă însă mesajul mi se pare extraordinar și mă bucur că am citit această cărticică. Rating-ul ar fi 2,5.
Sper să nu dau un spoiler prea mare când spun că ilustrează foarte bine natura umană, după cum spuneam, prin simplul fapt că mulți dintre noi se îndreaptă orbește spre ceva și își trăiesc întreaga viață în umbra unui vis care le este impus, fără să-și dorească să schimbe ceva. Comunismul. Ăsta e cuvântul care ar putea defini această carte pe care o recomand iubitorilor de ciudățenii și extratereștri, dar și de o poveste comică și foarte creepy.

2

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății"). În prezent, activează drept consilier pentru dezvoltarea personală și coordonator de echipă la o agenție de SEO.

2 gânduri despre „Carnageland, recenzie

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: