Doar tu poți salva omenirea, recenzie

IMG_2854

Rating-ul ar fi 2.5.

Cartea ar fi în esență legată de Războiul din Golf, despre care eu nu știu nimic. Mai departe, ne spune cum ar trebui să luăm războaiele în serios, căci ele nu sunt doar niște jocuri sau imagini pe ecranul televizorului. Și poate că nu se limitează la războaie…

Mi s-a părut destul de greu de citit, deși a avut umorul specific lui Terry Pratchett. Personajul principal este Johnny Maxwell, un copil de 12 ani care joacă un joc video numit Doar Tu Poți Salva Omenirea. Acolo, personajele din joc comunică cu el iar Johnny decide să îi ajute să scape… căci spre deosebire de jucători, care aveau vieți nelimitate, SonNații mureau pe bune. Ceva mai târziu, apare și o fată numită Kirsty, împreună cu care Johnny luptă împotriva jucătorilor care nu vor să asculte de Comandantă.
Chiar nu mi-a plăcut această carte, deși personajele sunt foarte simpatice. Mi-ar plăcea să mai aud de ele, dacă fac rost de celelalte volume din trilogie. Introducerea mi s-a părut super utilă și pune totul în perspectivă.
Recomand cartea fanilor lui Pratchett, bineînțeles, și poate celor pasionați de extratereștri și cărți middle grade.

2

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

13 gânduri despre „Doar tu poți salva omenirea, recenzie

  1. „ Doar Tu Poți Salva Omenirea. Acolo, personajele din joc comunică cu el iar Johnny decide să îi ajute să scape…” Pare ceva inovativ, aș citit-o doar pentru acest lucru. Dar, cu nota de la recomandare, cred că am s-o las deoparte, nu-mi plac extratereștrii. :)) Zi faină!

      1. Am ambele cărți. Și Obsidian și Onix. :)) Nu m-am apucat încă de ea, dar mi se pare că tipul e om. Adică, atunci când zic extraterestru mă cândesc la chestii verzi, cu ventuze și antene. Greșesc? :))

      2. Apucă-te de serie, serios. Dacă nu îți place, îmi asum toată vina pentru asta. :))
        Şi da, greşeşti. Nu arată aşa extratereştrii din carte. Nici pe departe. Cei din Obsidian (şi Onix) arată ca oameni doar când vor ei, forma lor reală mi s-a părut o idee interesantă de-a autoarei. Nu îți dezvălui care e, căci poate te fac curios şi o citeşti. ;)

      1. Ok, chiar am să mă apuc de ea. :)) Să văd cum îs, de fapt, extratereștrii. Copilăria mea o să sufere, dar, deh, ce să-i faci, trebuie să mă maturizez. :)) În caz de intru într-o depresie, ceva, pe tine dau vina! Mersi de recomandare, zi frumoasă!

  2. Te-a dezamăgit o carte de-a lui Terry Pratchett? Sunt uimită. Era printre preferații tăi.
    Mă rog, o să o evit. Totuşi, autorul mi se pare că are un stil amuzant de a scrie. Poate voi încerca altceva scris de el. :)

  3. Nu o singura carte il face pe autor , eu am invatat asta din propia experienta . Poate cartea asta a fost un pic mai slaba dar are alte cartii care sunt exceptionale din toate punctele de vedere :D

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura