Cutia cu fantome, recenzie

O Doamne!

Ediția asta e oribilă, are caraghios de multe greșeli de tipar și altele… dar cel mai mult m-a deranjat traducerea ultimelor trei replici din cauza cărora a trebuit să caut ebook-ul în engleză pe net ca să văd sigur ce înseamnă. Dacă m-aș fi luat după traducerea românească vagă, aș fi rămas cu o impresie proastă despre carte…

DAR NU. După cum mi-am dat seama de la bun început, IUBESC această carte.
Personajele principale sunt Jude și iubita lui, Georgia, care devin bântuiți de o fantomă. Fantoma este tatăl vitreg al fostei iubite a lui Jude (rockstar în vârstă de 54 de ani) și caută răzbunare. Această fantomă este cumpărată de Jude de pe internet (după ce a primit un pont malefic) sub forma unei cutii în formă de inimă – de unde și titlul romanului.
Apoi urmează un plot-twist imens care constă în adevăratul motiv pentru care Craddock îl urmărește pe Jude și-i transformă viața într-un coșmar. Finalul este fericit însă misterios și perfect. Nu pot spune mai multe fără să dau spoilere dar povestea este genială.

Regret tare mult moartea lui Danny, prietenul care locuia cu Jude și Georgia… părea un personaj foarte interesant. În rest, cartea m-a captivat până la ultima pagină, chiar dacă ediția în engleză cu siguranță ar fi de mii de ori mai bună. Este o poveste originală și cu adevărat scary. Este o poveste complexă cu personaje foarte complexe. Nu există un triunghi amoros. Jude este un mic zeu. Tare mi-ar plăcea să vad cartea asta într-un film dar și să aibă o continuare. Există fantome, oameni morți, lumea de dincolo. Există trucuri ale minții, violență, chestii care pot crea repulsie. Mă bucur că mi-am început călătoria în lumea romanelor horror cu această carte pe care o recomand – nu chiar tuturor! Am tot făcut comparație între ea și Sânge Satanic (Jude = M. iar Georgia/Merrybeth = R.). Sunt de fapt două povești: viața de cuplu dintre Jude și Georgia și povestea familiei lui Craddock care are două fiice vitrege – pe Anna, fosta lui Jude și pe Jessica, care la rândul său are o fiică. Toate aceste personaje joacă un rol foarte important în poveste. Și să nu-l uităm pe teribilul tată a lui Jude…
Mă bucur foarte mult că am citit acest roman vulgar de savuros și sper să citesc cât mai multe cărți de la Joe Hill, pentru că deja am o presimțire că și el va ateriza pe lista autorilor mei preferați în scurt timp.

4

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

9 gânduri despre „Cutia cu fantome, recenzie

  1. Ce bine sunaaa! Ideea asta, a trecutului care invadeaza prezentul, cautandu-si echilibru, imi place tare mult. Si, well, mi-e tare familiara!

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura