Sunt două tipuri de lectură!…

Mi-a luat ceva să-mi dau seama de acest lucru însă am sesizat că în biblioteca mea se găsesc două tipuri diferite de lecturi: cărți pe care le citesc (sau le-am citit) fiindcă îmi plac și cărți pe care îmi place să le citesc. Diferența nu pare a fi așa de mare când o pun în cuvinte însă voi încerca să explic mai departe.

Cărțile mele se împart în cele pentru care sunt mândră că le-am citit și cele de care mi-e oarecum rușine, pe care nici eu nu le consider lecturi serioase, care sunt pur și simplu entertaining. Nu vreau să renunț la niciuna din categorii. Înainte mă blamam pentru faptul că îmi pierdeam timpul citind cărți pentru copii sau romane YA/Fantasy dar time you enjoy wasting was not wasted time. Așadar, voi continua să citesc acest tip de cărți care, chiar dacă nu au o profunzime aparte și/sau o poveste extraordinară, deseori mă fac să mă simt bine citindu-le.

Favoritele mele vor fi întotdeauna cărți ce fac parte din prima categorie și anume, cărți care mi-au făcut plăcere în timpul lecturii cât și după. Am vrut doar să stabilesc acest lucru pentru mine însămi.

Voi aveți plăceri vinovate? Cum vă clasificați lecturile?

6 gânduri despre „Sunt două tipuri de lectură!…

  1. Când eram în școala generală și citeam Jurnalele Vampirilor o profesoară mi-a spus că tipul ăsta de cărți sunt cărți de duzină care nu merită prea mare atenție.Cred că asta se încadrează în categoria cărților pe care tu ai spus că nu le consideri cărți serioase.Sinceră să fiu,înainte să dau peste cărțile astea neserioase nu prea mă pasionau cărțile.
    Așa că prefer să citesc o carte ”de duzină” dar care mă face să mă simt în largul meu :3

    Apreciază

  2. Cred ca in perioada liceului am fost printre cele mai mari enigme din viata profesorilor mei, intr-o zi ma vedeau stand in banca mea, citind ‘Razboi si pace’, iar peste trei zile ma plimbam pe holurile scolii agitand in mana un volum din Harry Potter! :D
    Nu cred ca am citit ceva de care sa imi fie ‘rusine’. :)) Citesc ce imi face placere si imi aleg cartile in functie de starea mea de spirit si de starea mea de sanatate (in momentul in care ai febra 38,4 C nu cred ca te apuci sa citesti Kant!). Eu imi cumpar singura cartile, nimeni nu mi le face cadou (ocaziile speciale se exclud aici), le citesc singura, nimeni nu mi le povesteste!.. Cu alte cuvinte: ce-ti cauta nasul in cartile (a se interpreta; treburile) mele?!.. :))

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.