fbpx

Sub aceeași stea, recenzie

IMG_2899

Citesc această carte după trei ani de la apriția sa și totuși nu regret nimic. Am o imensă satisfacție când spun că An Abundance of Katherines mi-a plăcut mai mult dar traducerea poate avea un mic factor de influență în asta. Totuși, NU, nu mi-a plăcut Sub aceeași stea și nu e nici pe departe cartea mea preferată.

Am fost incredibil de sceptică la început și nici n-am vrut să aud de ea. După aceea am primit-o la un schimb și m-am apucat să o citesc. Într-adevăr, e distractiv de citit însă povestea în sine nu mi-a plăcut.

Se ia una bucată adolescentă cu cancer la plămâni care să îndrăgostește de un tip de aceeași vârstă cu cancer osos și fără un picior. Hazel îi recomandă lui Augustus o carte și amândoi devin fani ai respectivului autor, pe care se duc să-l viziteze în Amsterdam. Acest autor se dovedește a fi un om mort pe dinăuntru iar cei doi sunt dezamăgiți. Când se întorc înapoi în America… evidentul se întâmplă și acesta e finalul. Punct. Nimic.

Nu. De ce ar fi asta o carte minunată? De ce ar face pe cineva să plângă? O înțeleg pe Hazel. Hazel are dreptate în orice, Hazel e un personaj foarte bun și realist. Sub aceeași stea nu e o carte despre cancer, e o carte despre moarte dar toate citatele împrăștiate pe internet, toate acele metafore de care e obsedat Augustus… nu mi-au plăcut, absolut deloc. Personajul meu preferat a fost pe departe Isaac.

E și o carte despre copii cu cancer care vor să demonstreze că ei nu sunt boala lor. Nu știu ce să spun despre asta, nu pot da un verdict – dacă și-au împlinit sau nu scopul. O să mă uit la film, de curiozitate. Dar opinia mea e că Sub aceeași stea e o carte mediocră. Mi-au plăcut multe scenele din Amsterdam, Oranjee. Sper că Amsterdamul este într-adevăr cum e descris în carte. Nu doresc să-l critic pe autor în sine pentru că, după cum am spus, are un stil foarte drăguț de a scrie iar cealaltă carte pe care am citit-o de la el chiar mi-a plăcut. Vreau să le citesc pe toate. Nu-l urăsc pe John Green. Dar Sub aceeași stea este mult prea overrated, în opinia mea.

3

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății"). În prezent, activează drept consilier pentru dezvoltarea personală și coordonator de echipă la o agenție de SEO.

12 gânduri despre „Sub aceeași stea, recenzie

  1. Relativ buna cartea. Trista, pe ici pe colo, cu puseuri de sensibilitate si introspectie. Merge!

  2. Mie mi-a placut foarte mult aceasta carte, nu pot sa-mi explic de ce, pentru ca intr-o oarecare masura sunt de acord cu ce ai scris tu in articol, dar misterioase sunt caile inimii de cititor!.. Si cum spuneam, mi-a placut atat de mult aceasta carte, incat mi-am luat si restul cartilor scrise de Green, carti pe care le-am citit si nu pot spune ca le detest, dar nu le-as reciti, nu le-as recomanda, nici macar nu le-as dona(fiinda mi-ar fi prea mila de orfani/saraci)… Cred ca Danielle Steel l-a intrecut pe acest autor cu brio la capitolul scris :)))… Nu stiu, de cate ori am terminat o carte semnata J.G. am simtit … Nimic…

  3. E faina cartea. Cel putin, mie mi-a placut mult. Mi-a parut bine, insa, ca am citit-o dupa ce am vazut filmul, pentru ca asta mi-a demonstrat faptul ca un film este o nimica toata pe langa cartea dupa care s-a facut.

  4. Mie personal mi-a placut cartea. Povestea a fost ok, insa am urat si inca urasc finalul, pentru ca nu ma asteptam sa se intample ce s-a intamplat.

  5. In sfarsit cineva realist. Ma gandeam, cartea ar trebui sa fie un roman de dragoste, dar nu m-a facut sa simt dragostea dintre Augustus si Hazel. Si nu sunt vreo insensibila! Daca trebuia sa fie un roman despre cancer nu m-a facut sa inteleg mai bine boala, nu m-a socat si nici nu m-a facut sa plang. Personajele mi s-au parutdestul de plate. Cartea a fost o dezamagire totala!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: