Sceptrul blestemat, recenzie

IMG_2909

Cartea asta a fost mai scurtă dar posibil și mai penibilă decât primele două. De ce citesc seria dacă nu îmi place? Pentru că îmi place SĂ o citesc dar nu și povestea lipsită de sens. Faptul că e o serie pentru copii nu are nicio relevanță din moment ce sunt alte cărți de același gen care îmi plac.
În orice caz, în cartea asta Tara devine pentru scurt timp împărăteasa Omois-ului și duce o luptă împotriva lui Magister pentru a o salva pe mătușa sa. Există câteva sub-ploturi foarte enervante pentru mine, dar în orice caz, aceasta este povestea de bază. Cartea se încheie într-un mod misterios dar nu, nu îmi doresc să citesc prea curând volumul 4, limita mea este de o carte Tara Duncan pe an.
Seria este una de aventură, în mare parte. Totul este pură fantezie iar creaturile prezentate încep de la vampiri și se termină la cine știe ce monștrii, în funcție de zonă.
Prietenii Tarei sunt enervanți iar mama sa este un personaj pur și simplu oribil, ilogic. Personajul meu preferat din carte este Snuffy, o mică creatură adorabilă care își găsește un sfârșit tragic.
Titlul cărții este dat de către obiectul malefic pe care Tara trebuie să-l distrugă sau să-l oprească, aflat în mâinile lui Magister. Motivele personajelor mi se par extrem de plictisitoare (de ex.: o supusă a lui Magister o atacă pe mama Tarei din gelozie). De asemenea, apare așa-zisa posibilă apartenență a personajului principal la antagonist, lucru care mi se pare atât clișeic cât și deosebit de stupid.
În orice caz, după cum spuneam, continui să citesc această serie (nu mai mult de o carte pe an!) pentru că îmi place ideea de a trăi într-o lume complet diferită, îmi place să urmăresc totuși aventurile extrem de stupide ale Tarei împreună cu prietenii ei… Tara e o protagonistă foarte ștearsă. Aceasta este până la urmă o carte cu și despre magicieni, dar nu se aseamănă foarte tare cu Harry Potter (e mai slabă iar amenințările mult mai ridicole). Practic, Tara și prietenii ei încearcă să salveze lumea, întreg universul și de aici ne putem da deja seama că seria e plictisitoare și clișeică.
O recomand iubitorilor de cărți pentru copii, de cărți de aventură și pline de magie.

2

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

9 gânduri despre „Sceptrul blestemat, recenzie

    1. Vol 1 e cel mai greu de gasit in rest se gasesc si pe net ,dar mai bine te duci la un anticariat prin Bucuresti si dai de ele

  1. Si eu ma asteptam la altceva cand mi-am comandat primele trei volume… Dar cred ca am sa ma opresc la cele 3 carti achizitionate deja, iar la restul seriei renunt.. :))

  2. Am toate volumele mai putin volumul 1 si astfel nu ma pot apuca de serie .. povestea vietii mele

  3. De curand mi am achizitionat primele 3 volume din aceasta serie. Sper ca intr un viitor apropiat sa ma apuc de ele.

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura