Sceptrul blestemat, recenzie

IMG_2909

Cartea asta a fost mai scurtă dar posibil și mai penibilă decât primele două. De ce citesc seria dacă nu îmi place? Pentru că îmi place SĂ o citesc dar nu și povestea lipsită de sens. Faptul că e o serie pentru copii nu are nicio relevanță din moment ce sunt alte cărți de același gen care îmi plac.
În orice caz, în cartea asta Tara devine pentru scurt timp împărăteasa Omois-ului și duce o luptă împotriva lui Magister pentru a o salva pe mătușa sa. Există câteva sub-ploturi foarte enervante pentru mine, dar în orice caz, aceasta este povestea de bază. Cartea se încheie într-un mod misterios dar nu, nu îmi doresc să citesc prea curând volumul 4, limita mea este de o carte Tara Duncan pe an.
Seria este una de aventură, în mare parte. Totul este pură fantezie iar creaturile prezentate încep de la vampiri și se termină la cine știe ce monștrii, în funcție de zonă.
Prietenii Tarei sunt enervanți iar mama sa este un personaj pur și simplu oribil, ilogic. Personajul meu preferat din carte este Snuffy, o mică creatură adorabilă care își găsește un sfârșit tragic.
Titlul cărții este dat de către obiectul malefic pe care Tara trebuie să-l distrugă sau să-l oprească, aflat în mâinile lui Magister. Motivele personajelor mi se par extrem de plictisitoare (de ex.: o supusă a lui Magister o atacă pe mama Tarei din gelozie). De asemenea, apare așa-zisa posibilă apartenență a personajului principal la antagonist, lucru care mi se pare atât clișeic cât și deosebit de stupid.
În orice caz, după cum spuneam, continui să citesc această serie (nu mai mult de o carte pe an!) pentru că îmi place ideea de a trăi într-o lume complet diferită, îmi place să urmăresc totuși aventurile extrem de stupide ale Tarei împreună cu prietenii ei… Tara e o protagonistă foarte ștearsă. Aceasta este până la urmă o carte cu și despre magicieni, dar nu se aseamănă foarte tare cu Harry Potter (e mai slabă iar amenințările mult mai ridicole). Practic, Tara și prietenii ei încearcă să salveze lumea, întreg universul și de aici ne putem da deja seama că seria e plictisitoare și clișeică.
O recomand iubitorilor de cărți pentru copii, de cărți de aventură și pline de magie.

2

9 gânduri despre „Sceptrul blestemat, recenzie

  1. Si eu ma asteptam la altceva cand mi-am comandat primele trei volume… Dar cred ca am sa ma opresc la cele 3 carti achizitionate deja, iar la restul seriei renunt.. :))

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.