De ce nu mi-aș lua un eReader…

Aș vrea să explic în această postare viziunea mea asupra eReaderelor de orice gen, în comparație cu cărțile fizice. Aș vrea să știu dacă voi sunteți de acord cu mine sau dacă aveți alte păreri…

În primul rând, nu aș utiliza un eReader pentru motivul că îmi place să am rafturi pline cu cărți pe care să le admir, care să se vadă frumos în spatele meu în timp ce filmez videoclipuri pentru Youtube. Deci da, aspectul vizual este un lucru important pentru mine.

În al doilea rând, un argument contra cărților fizice pe care l-am întâlnit foarte des este faptul că într-un loc public nu poți citi sau căra după tine mai multe cărți sau o carte mai groasă. Contr-argumentul meu pur subiectiv este faptul că eu nu citesc în locuri publice sau dacă o fac, volumele sunt oricum foarte subțiri, deci nu m-ar ajuta cu absolut nimic dacă aș avea un eReader din moment ce nu l-aș putea folosi (am nevoie de liniște absolută atunci când citesc).

Un alt motiv pentru care mie nu mi-ar fi de folos un eReader este faptul că pur și simplu nu mă încântă deloc ideea de a plăti același preț pe o copie digitală a unei cărți cât pe varianta fizică – am spus-o și am s-o repet, mi se pare absurd. Eu chiar vreau să strâng cât mai multe cărți, spațiul ocupat de acestea nu va fi niciodată o problemă și chiar m-aș simți bine despre mine însămi când mi-aș da seama că am reușit să citesc un anumit număr de cărți redat de obiectele din fața mea. Deci aceasta este o problemă de natură psihologică și din nou, foarte subiectivă, faptul că am nevoie de o reprezentare fizică a unui lucru care oricum se petrece doar în capul meu (activitatea cititului/acțiunea dintr-o carte).

Cineva spunea că dacă îți place să citești, nu contează în ce fel o faci dar, după cum spuneam înainte, pentru mine aspectul este un lucru foarte important și mă poticnesc și de un font mai nu-știu-cum sau de o spațiere prea mică între rândurile unei cărți, ca să nu mai menționez că am tipuri preferate de hârtie, etc. – DECI, nu știu exact cum e în cazul eReaderelor dar pentru mine afișarea textului este un lucru hotărâtor în cazul plăcerii sau vitezei cu care citesc o carte… Cred că dacă ar arăta pur și simplu ca un fișier .doc sau .pdf, nu aș putea parcurge o carte la fel de ușor, indiferent de natura ei.

În orice caz, voi folosiți eReadere? Care considerați că sunt avantajele acestuia?

8 gânduri despre „De ce nu mi-aș lua un eReader…

  1. Am instalat un eReader dar iti pot spune ca am renuntat foarte repede . Nu-mi place sa citesc de pe tableta cu un astfel de prog plus ca cea mai mare placera ti-o ofera cartea fizica asa cum este ea .si mie imi place sa- mi admir cartile in biblioteca sa le admir copertile etc

    Apreciază

  2. Eu sunt total de acord cu faptul ca nimic, nici macar un eReader, nu ar inlocui putea inlocui ceea ce simti atunci cand tii o carte in mana, inefabilitatea mistica a cititului isi face complet aparitia odata cu varianta fizica a textului. Ceea ce simtim, dupa parerea mea, fata de carti e mai degraba o atractie platonica aparent latenta ce nu poate fi total satisfacuta de „lumina albastra” emisa de electronice.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.