Despre editura Univers!

Dacă postul anterior se referă la editura Tritonic, în această postare vreau să vorbesc despre lucrurile extraordinare pe care a reușit să le îndeplinească editura Univers, o editură cu o lungă istorie pe care eu însă nu am putut s-o urmez de la început.

Un lucru extraordinar este faptul că această editură a reușit să publice autorii pe care eu voiam foarte mult să-i citesc, care aveau cărți publicate la alte edituri (sau nu) dar într-un număr foarte redus. De exemplu, printre aceștia se enumeră: Mary Shelley, Kathryn Stockett, Lars Saabye Christensen, Ali Smith. Sunt foarte multe cărți de la ei care mi-au atras atenția și așa, ajungem la al doilea lucru extraordinar despre această editură.

Oferă sponsorizări, constând în două sau trei cărți, pe care le poți recenza sau oferi ca premii la concursuri. Mai mult decât atât, blogurile cu care colaborează apar pe site-ul lor, într-o listă. Îmi place să văd că o editură așa de veche poate ține pasul cu tendințele actuale, publicând romane cu coperți atrăgătoare și având mereu descrieri complexe și de mare ajutor pentru orice volum.

Un al treilea lucru ar fi colaborarea lor de acum ceva vreme cu ziarul Cotidianul, din care a rezultat colecția Cotidianul Literatură, din care am citit până acum două cărți minunate. M-am îndrăgostit efectiv de coperți și vreau să reușesc să achiziționez cât mai multe, chiar dacă acum se găsesc mai greu aceste volume.

Majoritatea cărților par a fi thrilere iar autorii care par a predomina sunt cei scandinavi.

În orice caz, voi ce credeți despre editura Univers? Vă încântă cărțile din catalogul lor?

4 gânduri despre „Despre editura Univers!

  1. Nu sunt chiar genul meu scrierile traduse si publicate de aceasta editura, deci -cu parere de rau- nu pot afirma ca am un numar foarte mare de carti de la editura Univers… In schimb pot spune ca recent, am primit cadou de la o prietena cartea ‘Călătoria unei femei care nu se mai temea de îmbătrânire’, am citit-o si mi-a placut destul de mult :)

    Apreciază

  2. Din pacate nu am nici macar o carte de la editura Univers ,pentru ca din ce am vazut eu , ei nu publica genul meu de carti dar daca o sa gasesc ceva ce sa imi atraga atentia probabil ca o sa o cumpar

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.