Autorii mei preferați!

Untitled

Momentan, aceștia trei sunt autorii mei preferați. Un englez, o româncă și o islandeză, dacă asta are vreo importanță.

Îmi aleg autorii preferați după ce am citit mai multe cărți scrise de aceștia dar ideea este că aceste cărți trebuie să abordeze teme diferite. De exemplu degeaba am citit 12 cărți scrise de Richelle Mead (două serii a câte șase cărți) și 8 scrise de Charlaine Harris (o serie), tot nu pot spune că acestea sunt autoarele mele preferate.

Acesta este un subiect foarte sensibil pentru mine fiindcă îmi ia foarte mult timp de gândire până mă hotărăsc dacă adaug un autor pe această listă. De la Terry Pratchett am citit șase cărți, de la Cristina Nemerovschi pe toate cele opt iar de la Yrsa Sigurdardottir – abia acum o termin pe a treia și totuși, sunt convinsă că ador această autoare de cărți polițiste. Nici eu nu aș putea defini criteriile exacte după care mă orientez când îmi numesc autorii preferați. Știu doar că sunt acei autori ale căror cărți le-aș putea citi oricând, de care am mereu chef, al căror scris mă încântă indiferent de poveste. De exemplu, Terry mă face mereu să râd, Cristina îmi pune în față o grămadă de lucruri noi la care să meditez iar Yrsa pur și simplu îmi solicită creierul pentru a dezlega misterele din poveștile ei. Am citit multe alte cărți polițiste, însă niciuna nu mi s-a părut la fel de bine scrisă ca cele din seria Thora Gudmundsdottir, de exemplu. Revenind la numere, am citit 12 cărți scrise de R.L. Stine, 8 cărți scrise de P.C. Cast, 6 cărți scrise de Sara Shepard (două serii diferite), 6 cărți scrise de Rachel Caine și lista poate continua.

De ce este Yrsa, cu doar două cărți terminate, în vârful listei iar autorii anterior menționați, nu? Nu am un alt motiv decât cel deja menționat și anume, fericirea cu care deschid fiecare nouă carte, având așteptările ridicate până la tavan și de obicei, nefiind dezamăgită.

Sper ca în curând să adaug noi autori pe această listă. Care sunt autorii voștri preferați și bazat pe ce criterii îi alegeți?

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

8 gânduri despre „Autorii mei preferați!

  1. M-ai făcut curioasă în privința Yrsei şi alui Terry. În privința Cristinei, eram deja curioasă.
    Care din ei scrie cel mai uşor şi relaxant?

  2. Chiar mă bucur că-ți place Yrsa-nume-greu-de-pronunțat. Ce cărți scrise de ea ți-au mai atras atenția? Dacă ar fi să aleg dintre scriitorii nordici, m-au atras deopotrivă Anne Holt și Johan Theorin.

  3. Sincer nu ma asteptam sa imi placa atat de mult cartile publicate de Cristina N. ;”) Ma bucur sa vad si un autor roman in lista ta :3

  4. Pana acum nu am citit nimic de la Terry ,si nici de la Yrsa ,dar de la Cristina am citit sange satanic si nu mi-a placut aproape de loc adica nu prea intra in standardele mele.

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura