alter.ego, recenzie

Recunosc că nu am citit cartea cu prea mare atenție, dar totuși susțin că am înțeles esențialul.
Sonnja/Ana este personajul principal al cărții, scrisă la persoana I. Există doi tipi, Alexandru (K.) și Valentin (V.) (+cine e S.?) cu care a avut relații. Romanul este construit în mare parte pe dialogurile dintre Sonnja și prietenul ei care nu vrea să se implice într-o relație V., pe amintirile legate de K., pe cele trei prietene din grupul ei, pe tripuri, nemulțumiri și cugetări. Deci da, este o carte filosofică, din întâmplare având și o oarecare poveste cursivă. Sonnja are 19 ani și spre sfârșitul romanului face 20 iar acesta este într-un fel punctul culminant, când ea privește retrospectiv și vede starea reală a lucrurilor și însemnătatea evenimentelor ce i s-au întâmplat, care nu este prea mare. Pe Sonnja nu a iubit-o niciunul dintre bărbații cărora li s-a dăruit trup și suflet. Ei i-au spus că e naivă, că e „prea bună”…
Sunt de acord cu câteva idei din carte dar în mare parte, chiar nu pot spune că mi-a plăcut. M-a surprins faptul că am reușit să o citesc fără prea mari dificultăți dar cred că asta a pornit din curiozitatea de a citi despre o relație realistă, de a învăța poate ceva din acest roman. Nu pot spune că am făcut-o.
Este o carte interesantă dar acesta e singurul lucru pe care-l pot spune despre ea. Roman auto-biografic sau nu, tot nu am reușit să descopăr ceva extraordinar, o poveste care să-mi atragă atenția, ceva nemaiîntâlnit.
Recomand cartea celor pasionați de filosofie, care se regăsesc în descrieri lungi și intense, celor care caută acel sentiment adus de tripuri.

3

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

11 gânduri despre „alter.ego, recenzie

  1. Îmi place foarte mult această copertă, mi se pare atractivă. Cât despre subiect, hm, nu mă pot pronunța, depinde și de cum înțelegeți „filosofia” de care vorbeai. Mulțumim, oricum, pentru recenzie.

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura