Diavolul din Milano, recenzie

IMG_2672

Cartea se învârte în jurul obsesiei unui bărbat care caută răzbunare asupra fostei sale soții, care a divorțat de el din cauza faptului că a încercat să o omoare.

Personajul principal se numește Sonia, și se refugiază într-un sat dintre munți, în Elveția cu scopul de a-și relua vechea slujbă, de maseuză. Acolo, ea găsește o carte în care citește despre legenda Diavolului din Milano iar apoi vede proiectate în realitate lucrurile despre care a citit. Se poate spune deci că este un roman mystery, despre crime, obsesii dar și dragoste.

Sonia este un personaj foarte plăcut, o femeie puternică, hotărâtă, inteligentă. Finalul mi-a plăcut în mod deosebit, a transformat cartea într-un tot unitar. Satul despre care ni se povestește în roman pare foarte viu și este genul de localitate restrânsă despre care îmi place să citesc, unde toți oamenii se cunosc între ei și mai mereu au ceva de împărțit, lucruri legate de trecut, de moșteniri ș.a.

Eram sigură că îmi va plăcea cartea; prima oară m-am luat după faptul că face parte din colecția Raftul Denisei, colecție din care am mai citit doar o singură altă carte care să găsește acum pe lista preferatelor mele. Apoi m-am luat după copertă și după descriere iar când am deschis cartea, m-a captivat de la primele cuvinte.

Romanul e relativ scurt și îl recomand tuturor pasionaților de genul New-Adult, care caută o poveste realistă și totuși cu tendințe supranaturale, personaje bine conturate și evenimente surprinzătoare cu fiecare pagină.

4

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

6 gânduri despre „Diavolul din Milano, recenzie

  1. M-am gândit la un cuvănt potrivit pentru a descrie cartea din punctul meu de vedere. Prima dată m-am gândit la „tentantă”, dar apoi mi-am dat seama: „seducătoare”. Cu siguranță mi-o cumpăr. Ador Raftul Denisei. :)

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura