Cărți cadou de Crăciun! – Concurs pentru bloggeri

Bibliophile Mystery, in colaborare cu libraria online LIBREX, organizeaza un concurs special pentru bloggeri. Premiul consta in carti alese de pe site-ul librariei online LIBREX in valoare de 70 de lei.

Acest concurs mi s-a părut o idee excelentă și m-am decis să scriu un articol despre recomandările mele în materie de cadouri de Crăciun ce constau în cărți!

Bănuiesc că aceasta este una dintre cele mai epuizate idei de cadouri de Crăciun sau de cadouri în general; cărțile au fost mereu ceva general valabil, ceva ușor de intuit, bazat pe gusturile persoanei diferite. Pe lângă câteva recomandări concrete de cărți pe care le voi face în această postare, aș dori mai întâi să menționez câteva criterii după care eu personal mă orientez atunci când decid să ofer cuiva o carte drept cadou.

În primul rând, cel mai ușor e să te orientezi după genul literar. Deși romanele Fantasy sunt la mare căutare, genuri precum Romance, Mystery sau chiar Humour sunt de asemenea foarte apreciate de publicul larg. Cred că e mai safe să alegi o carte ușurică, nu foarte groasă, dar de preferat ar fi să nu fie nici una de care a auzit toată lumea (ex.: Amintiri din Copilărie), o lectură obligatorie – un astfel de cadou ar putea fi chiar jignitor pentru persoana respectivă, mai ales dacă este pasionată de literatură. După alegerea unui anumit gen, eu zic că trebuie să fii atent la detalii precum: dacă romanul face parte dintr-o serie, nu consider că e indicat să oferi un cadou incomplet; anul publicării sau chiar și coperta cărții sunt lucruri importante, dacă cel care primește cadoul este atent la aceste detalii și le acordă o mare importanță.

Cel mai greu e să alegi un cadou atunci când nu cunoști o persoană foarte bine, zic eu. În acest caz, cred că cel mai indicat ar fi să alegi o carte plăcută în general de toată lumea (ex.: The Fault in our Stars) sau un roman clasic, un must-read.

E destul de complicat să oferi sfaturi în necunoștință de cauză, așa că voi trece la recomandările mele, potrivite atât pentru primul caz – când cunoști gusturile persoanei, cât și pentru al doilea – când nu ești foarte apropiat de cel care va primi cadoul.

Acesta este top 3-ul meu, conținând cărți citite de mine până în prezent și aștept părerile voastre!

1. Culoarea sentimentelor de Kathryn Stockett

Această carte este romanul de debut al autoarei și a fost ecranizat, primind numeroase premii (atât ecranizarea cât și cartea în sine, care este un best-seller). Cred că e destul de dificil să dai greș cu un asemenea cadou, o poveste atât de bine scrisă, pe teme ce sunt încă de actualitate, deși romanul este o ficțiune istorică.

2.  Angelologia de Danielle Trussoni

Cartea este una spirituală, la fel ca și sărbătoarea Crăciunului! Deși acțiunea se învârte în jurul unor motive religioase, ies de asemenea în evidență și părțile fantasy având în prim-plan personaje precum îngerii și un plot foarte interesant, făcând romanul greu de lăsat din mână.

3. Trilogia Jocurile Foamei

Deși ar putea fi un cadou un pic mai costisitor, consider că trilogia Jocurile Foamei e un lucru greu de displăcut. Poate că tema nu este cea mai originală și a mai fost abordată în trecut, însă felul în care se desfășoară acțiunea (atât în cărți cât și în filmele de succes!), m-a făcut să ador această serie în mod irecuperabil.

Cam atât cu această postare făcută în cadrul concursului organizat de blogul Bibliophile Mystery. Aș vrea să aud și părerile voastre în legătură cu cele mai potrivite cărți pentru cadourile de Crăciun!

4 gânduri despre „Cărți cadou de Crăciun! – Concurs pentru bloggeri

  1. Cadourile de Crăciun sunt cele mai minunate. Mai frumoase decăt cele din zilele de naştere, în opinia mea. M-am bucurat că anul ăsta am primit surprinzător de multe cărți.
    Dacă ceea ce oferim drept cadou este o carte, trebuie doar aleasă şi oferită cu inima, căci doar ăsta e spiritul Crăciunului. :-)

    Apreciază

  2. Eu aleg cartile in functie de persoana, stiu ca sunt oameni carora nu le place sa citeasca asa ca nu le dau carti cadou (in fond, cu ce a gresit biata carte ca sa ajunga undeva unde nu e apreciata) si stiu ca nu toti oamenii citesc aceleasi lucruri asa ca incerc sa ma adaptez.
    In ceea ce priveste cartile care fac parte dintr-o serie, le cumpar adesea prietenilor apropiati pentru ca stiu atunci cand le lipseste o carte sau cand au citit deja ce a aparut asa ca se vor bucura sa primeasca si ultimul volum.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.