Magicianul Oaselor, recenzie

 

Cartea nu a fost deloc atât de rea pe cât mă așteptam, chiar dacă mi-am dat seama de cele două „mistere” propuse de aceasta, sau mai bine zis, de rezolvările lor, foarte repede.

Povestea se întâmplă într-un orășel foarte trist, pot spune, foarte mizerabil, plin de tâlhari și oameni de nimic. Personajul principal este Pin iar conflictul este cauzat de un anumit criminal care la rândul său, este suspectat a fi tatăl dispărut a lui Pin. Am citit prima carte din serie în urmă cu mult timp, poveștile merg în paralel însă. Sunt foarte multe personaje introduse în poveste. Cartea este scrisă într-un mod interesant iar limbajul nu este tipic cărților pentru copii, ci ceva mai complicat, mai frumos, poate chiar gotic după cum scrie și pe coperta cărții.

În orice caz, pot spune că mi-a plăcut cartea. Nu are nimic strălucit însă totul se leagă foarte bine iar motivele personajelor mi se par foarte interesante, comparativ cu alte cărți pentru copii. Cartea este într-adevăr un thriller însă din câte îmi amintesc, prima a avut ceva mai multă acțiune sau dacă nu, măcar mai captivantă. O voi reciti și pe aceea în viitorul apropiat.

 Cel mai tare m-a amuzant și bine-dispus sfârșitul lui Deodonatus, o bestie ucisă de o altă bestie. Cred că el este personajul meu preferat. Titlul romanului provine de la un așa zis vrăjitor din micul oraș, care împreună cu Juno dă reprezentații în care reînvie morții și îi face să răspundă la întrebările care le sunt adresate de către oamenii din public. Acesta este unul din misterele propuse de carte. Nu pot spune că are o personalitate proprie sau că personajele sunt foarte bine conturate însă acțiunea chiar mi s-a părut de calitate.

O recomand pasionaților de aventuri și romane pentru copii, celor care își doresc să rezolve mistere încurcate și care caută mereu o morală în ceea ce citesc, căci întreg romanul mi s-a părut o astfel de operă de tip acțiune-urmare.

3

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

14 gânduri despre „Magicianul Oaselor, recenzie

  1. Are un titlu destul de sugesti, as spune.
    O singura data am citit carti de acest gen si aceea a fost seria Aventurile lui Miercuri.
    3 carti cu actiune continua si motive legate foarte bine, mereu ceva nou la fiecare pagina.
    As citi cartea aceasta de as fi fost mai mica sau daca as fi avut mai mult timp liber:))
    imi place recenzia ta:)

  2. Concursurile de fidelitate sunt geniale. De multe ori tot spun: am sa revin pe blogul x sau y sa vad ce a mai postat, dar fie uit, fie timpul nu imi permite. Insa cu ocazia asta, reusesc sa revin si citesc pareri interesante :D

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura