Nu mă uita, recenzie

IMG_2902

Acest volum se învârte în jurul alegerii lui Nate, între Blair și Serena. Tot acum, personajele principale pleacă la facultate (sau nu!).

Nu se pot spune foarte multe lucruri despre acțiune căci este destul de statică, dar modul de scriere e cu adevărat impresionant, nu am observat detaliile până acum, fie că vorbim despre descrierea sentimentelor fie despre descrierea naturii. Cartea, bineînțeles, nu duce deloc lipsă de umor și am reușit să-mi traduc în minte mai multe replici (care ar avea un mai mare impact în limba originală). După cum am spus de fiecare dată, nu aș putea să mă satur niciodată să aflu lucruri despre viețile acestor personaje.

Sunt în continuare dezamăgită de faptul că Chuck Bass nu e privit ca personaj principal și mai mult de atât, e gay.

Cartea e un chick-lit, o lectură ideală pentru vară dar totuși problemele personajelor sunt cât de poate de serioase iar dramele lor lasă urme adânci care se reflectă în comportamentul și deciziile lor. În orice caz, Gossip Girl este lucrul care mă face să vreau să locuiesc în Manhattan și să mă plimb pe străzile descrise în romane.

Prietenia și relațiile dintre personaje (uneori duse la extrem în serial) mă încântă foarte tare, faptul că totul e de lungă durată și că niciodată nu se pot rupe legăturile cu adevărat. Dacă stau să mă gândesc, serialul e foarte diferit și da, mult mai bun decât aceste cărți. Blair nu este așa o regină a schemelor însă Serena este exact ca în carte; aeriană, emotivă, veșnic prinsă în vâltoarea sentimentelor.

Nu pot să nu simt compasiune față de Blair sau o reverie cu privire la plăcerea lui Nate pentru navigat. Toate personajele sunt cu siguranță simpatice și întreaga lume Gossip Girl e vie și gata de a fi explorată. Recomand seria tuturor, e un must-read.

 Nu mă uita, recenzie

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

7 gânduri despre „Nu mă uita, recenzie

      1. nu, stai liniștită. sunt susținător înfocat al comunității lgbt+ și drepturile omului în general

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura