Top 5 Wednesday – Cărți citite până acum în 2014

 

Abia așteptam să fac acest top pentru a recapitula cele mai bune cărți pe care le-am citit până acum în acest an. Am citit 31 de cărți și nu am găsit niciuna care să merite 5 stele dar multe au fost pe aproape. Să-i dăm drumul!

LOCUL V: Evadarea Tăcută de Lena Constante

Este o carte non-fictivă, o autobiografie ca să fiu mai exactă și a ajuns la efectul scontat. Este o poveste tristă, dramatică, o parte din istoria românilor, spusă într-un fel direct, rece, concis. Cred că m-a marcat destul de tare această carte și vreau să citesc și celălalt volum, Evadarea Imposibilă.

LOCUL IV: Culoarea Sentimentelor

După cum am mai spus, am văzut mai întâi filmul și mi-a plăcut. Cartea a fost bineînțeles ceva mai consistentă dar personajele mi s-au părut foarte vii și m-am bucurat să o citesc.

LOCUL III: Un trio Infernal (Gossip Girl #0,5)

Am mai citit alte câteva cărți Gossip Girl dar asta a fost cea mai groasă și mi-a plăcut cel mai mult. Mi-am dat seama că seria nu e un chick-lit superficial așa cum pare la prima privire și m-a făcut să ador și cărțile la fel de mult precum serialul.

LOCUL II: The Catcher in the Rye

Este un clasic, nu-i așa? Singurul clasic care mi-a plăcut așa de mult. Încă mă mai gândesc adesea la personajul principal, Holden Caulfield și ce ar spune el în anumite situații, cred că a devenit mai mult sau mai puțin o parte din mine. O recomand cu căldură tuturor.

LOCUL I: Cincizeci de umbre ale lui Grey (Fifty Shades #1)

A fost cea mai lungă carte pe care am citit-o anul ăsta dar am savurat-o pe deplin și am terminat de citit foarte repede. Povestea m-a captivat și nu am fost deloc de părere că scenele de sex au fost proaste sau că mesajul cărții, legat de manipulare ar fi ceva odios, așa cum se spune pe internet. Abia aștept să fac rost de celelalte două volume dar și mai mult, abia aștept să văd filmul.

Mi-aș fi dorit să mai am loc pe listă și pentru cele două cărți scrise de Yrsa Sigurdardottir pe care le-am citit și anume Suflete Damnate și Zile Întunecate care mi-au plăcut foarte-foarte mult. Cam atât și cu acest top!

6 gânduri despre „Top 5 Wednesday – Cărți citite până acum în 2014

  1. Ador The Catcher in the Ray, este cartea mea preferată. Hmm, am şi eu Suflete Damnate de Yrsa Sigurdardottir, dar am tot amânat să o citesc, cred că am să mă apuc de ea mai repede dacă ţie ti-a plăcut aşa mult.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.