Film vs. carte- Harry Potter și prizonierul din Azkaban

Trebuie să spun că filmul a fost mult mai bun decât cartea și că am observat că au modificat mult mai multe lucruri decât la primele două filme. Au făcut totul să pară mai logic și mai simplu și au scos detaliile inutile care nu priveau personajele principale. Ca să nu mai spun că grafica a fost impecabilă ca întotdeauna deci într-un cuvânt,am fost foarte mulțumită de acest film.

Începutul mi-a plăcut foarte mult, faptul că au tăiat multe secvențe din carte și au ajuns direct la plecarea lui Harry de acasă, când ia autobuzul pentru urgențe. Muzica și slalomul printre celelalte mașini mi s-a părut spectaculos și chiar am simțit atmosfera ca pe ceva fresh și distractiv. Mi-a plăcut mult și natura din jurul Hogwarts și scurtele secvențe cu elemente precum păsări sau flori. Chiar speram că vor găsi o pisică cu fața plată precum este descris Șmecherilă în carte.

Mi-au plăcut modificările aduse în timp și contrastul dintre trecut și prezent când Harry și Hermione folosesc clepsidra. Mi s-a părut inteligent că au adăugat mai multe lucruri de care Harry își amintea apoi și nu înțelesese inițial, înafară de scena cu dementorii. Chiar și scena confruntării dintre Blake, Snape, profesorul Lupin și cei trei, împotriva șobolanului lui Ron din casa bântuită, a fost mai bine realizată decât în carte, după părerea mea. Îmi plac foarte mult gemenii Weasley.

Cu alte cuvinte, m-am bucurat mult mai mult urmărind filmul decât citind cartea. Voi ce părere aveți?

2 gânduri despre „Film vs. carte- Harry Potter și prizonierul din Azkaban

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.