Vizionare, recenzie

IMG_2681

Will este personajul principal al acestei cărți iar acțiunea se desfășoară la persoana I. El locuiește cu Cathrin de patru ani în același apartament dar deja lucrurile încep să nu mai funcționeze iar Cath propune să meargă la vizionări pentru un nou apartament. După cum scrie și pe copertă, în timpul acestor vizionări ei fac sex. Will este scenarist și începe să scrie un scenariu despre ei doi, la cererea superiorului său. La scurt timp, Cathrin dispare de acasă și nu se știe ce s-a întâmplat cu ea așa că Will improvizează și această parte cu ajutorul scenariilor sale. Cam atât vă pot spune despre ce se întâmplă în carte. Nu mi-a plăcut.

În ultima propoziție Will afirmă că finalul său este cel mai bun dar eu nu pot fi de acord din moment ce din punctul meu de vedere totul se sfârșește dezastros. Romanul are ceva mister însă în cea mai mare parte e plin de perspectiva cinematografică a lui Will asupra lumii din jurul său, orașul Oslo în anii 90. Nu-mi place de personajul principal, Will e un bărbat de treizeci de ani fără nicio realizare propriu zisă. Mi se pare că eșuează lamentabil în tot ce face și el e singurul care nu crede asta. Deși pot înțelege acest fenomen, nu mi se pare că povestea în general ar fi prea spectaculoasă. Nici măcar nu este o poveste de dragoste ci mai degrabă un roman suspense pe toată durata sa, dacă așa ceva există. Sunt sigură că motivul dispariției lui Cath este într-un fel vizibil printre rânduri dar nu mi-am putut da seama ce s-a întâmplat cu ea. Acesta este singurul lucru interesant din carte.

Recomand cartea tuturor visătorilor, care se bucură doar de niște priveliști cu subînțeles și sunt mulțumiți fără a avea o poveste adevărată de care să se lege. 

Am primit cartea de la editura Univers pentru recenzie.

3

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

Un gând despre „Vizionare, recenzie

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura