Furtună solară, recenzie

IMG_2682

 În această carte este vorba despre Rebecka, o avocată ce lucrează în Stockholm. Ea este nevoită să se întoarcă în Kiruna, satul în care a copilărit, la rugămintea unei prietene. Acolo, ea devine avocata acesteia și o ajută într-un caz în care e cercetată de uciderea fratelui ei, cel mai important om religios din zonă.

Este un roman polițist și cel mai mult mi-a plăcut personalitatea Rebeckăi. Mai rar găsești un personaj principal atât de urâcios, obraznic care totuși joacă un rol pozitiv în pofida faptului că nu se prea înțelege bine cu nimeni, și pare a prefera compania animalelor sau a copiilor. Trebuie să recunosc însă că finalul m-a dezamăgit și mi-ar fi plăcut ca acest caz să fie mai complex. Acțiunea e narată la persoana I însă flashbackurile Rebeckăi sunt la persoana a IIIa și vorbesc despre viața ei de înainte în Kiruna și motivul pentru care a fost nevoită să plece. Ca orice altă cartă din această colecție de la editura Trei, apreciez cunoștințele oferite despre țările scandinave. Acest volum este parte dintr-o serie în care Rebecka mai rezolvă și alte cazuri. Nu pot să nu fac o paralelă între ea și Thora, dintr-o serie asemănătoare în care ea este avocată și rezolvă diferite cazuri. Dacă ar fi să le compar, cred că tot de Thora mi-ar plăcea mai mult.

Cartea este destul de predictibilă dar ușor de citit și bine scrisă. Are de toate. O recomand tuturor pasionaților de cărți polițiste și celor care caută spiritualism și lucruri religioase.

3

Publicitate

Un răspuns la „Furtună solară, recenzie”

  1. Tare faină cartea!!! de fapt, toate cărţile din Seria neagră sunt faine!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web propulsat de WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: