Ce învățăm de fapt din cărți?

Auzim peste tot ideea că oamenii care citesc sunt mai inteligenți sau au o imaginație mai dezvoltată dar de fapt, ceea ce citești e ceea ce contează pentru a ajunge la aceste rezultate.

Deși poți învăța ceva din orice carte, unele te învață mai mult decât altele și nu mă refer aici la cele non-fictive. Și cărțile de ficțiune conțin multe informații utile, privitoare la spiritualitate, istorie și multe altele. Dacă știi ce să preiei, chiar îți poți îmbunătăți cunoștințele.

Deși sunt de acord că o carte non-fictivă îți poate oferi mai multe informații, tot prefer una de ficțiune deoarece mi se pare că face lucrurile mai interesante și că poți face și tu parte din acțiune într-un fel și astfel să primești o perspectivă mai apropiată a situației. Personal am aflat câteva date istorice interesante din cărți precum Cititorul sau cărțile scrise de Anne Rice. Cred că lectura îți dezvoltă cel mai mult inteligența emoțională datorită faptului că până la urmă asta e scrierea, împărtășirea unei părți din propria minte cu restul lumii; împărtășirea ideilor sau chiar a unui stil de viață și nu neapărat a unor informații exterioare. Din aceste gânduri poți să deduci multe lucruri despre perioada în care a trăit autorul, de exemplu.

Voi ce învățați din cărți? Cum vă ajută ele în viața de zi cu zi?

6 gânduri despre „Ce învățăm de fapt din cărți?

  1. Fiecare gen de carte imi ofera ceva de care trebuie sa tin seama. In unele situatii, ceea ce am citit, chiar mi-a fost de folos. :)

    Apreciază

  2. cred ca ele ne invata cum sa fim noi.. eu nu am niciun secret fata de carti, ele sunt „confidentele ” mele. prin carti suntem liberi sa gandim cum vrem, sa nastem impresii pe care nimeni nu ni le poate contrazice, sa ne formam propria noastra cale de a ne imbogati imaginatia.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.