Seriale și cărți

Am câteva întrebări și sper că voi, cititorii blogului, mă puteți ajuta. Am început de curând să urmăresc serialul Game of Thrones și am ajuns pe la sezonul 3. Aș vrea să știu dacă cineva a citit cărțile, și cât de diferite sunt acestea de serial. Merită să cumpăr cărțile?

Pe de altă parte, am citit mai demult primele două volume din Jocul Minciunii pentru că mi-a plăcut cum scrie Sara Shepard. Am renunțat apoi la cărți în favoarea serialului dar acesta a avut doar două sezoane după care a fost anulat, pe motiv că celălalt serial făcut după cărțile autoarei – Micuțele Mincinoase – are mai mult succes și că cele două au teme asemănătoare. Am fost foarte dezamăgită deoarece chiar mi-a plăcut serialul și ajunsese într-un punct foarte tensionat atunci când l-au anulat. Întrebarea mea este, de asemenea, merită să cumpăr cărțile?

Voi ați citit cărțile menționate mai sus sau ați văzut serialele făcute după ele? Care vi s-au părut mai bune?

6 gânduri despre „Seriale și cărți

  1. Am citit eu GoT, primele 4 volume înainte de serial și al 5-lea după. Îmi place enorm serialul, mi se pare o ecranizare extrem de reușită, dar cărțile sunt cărți, deci în opinia mea sunt mai bune.

    Povestea nu e foarte diferită în general. Ai zis că ai ajuns la sezonul 3, deci pot să-ți dau un exemplu fără spoilere pentru tine (aviz altora care citesc, dacă nu ați văzut integral sezonul 2, treceți direct la paragraful următor): În sezonul 2, la un moment dat lui Dany îi sunt furați dragonii. Asta nu se întâmplă în cărți, acolo ea merge în The House of the Undying de bunăvoie, dar rezultatul final ea același, ea are dragoni și le arde ălora casa din temelii.

    Deci modificări există, în special în cazul scenelor care nu există în cărți, care în general sunt violente sau mult mai explicite, dar asta pentru că e HBO. În rest, se respectă cărțile. Totuși, în carte o să găsești mai multe personaje și mai multe side-stories, deci dacă îți place serialul, îți recomand cărțile din toată inima. Daaaar nu sunt foarte obiectivă pentru că până la urmă e vorba de seria mea preferată și de serialul meu preferat :)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.