Structura unei recenzii

Nu sunt deloc mulțumită de structura recenziilor mele (destul de incomplete). Ideea e că eu le scriu pe Goodreads, întregi, cu tot cu spoilere, mai mult pentru mine. Fac chestia asta de câțiva ani pentru a-mi aminti ce am citit și ce am crezut despre o carte, un pas împotriva uitării ca să spun așa. Dar pentru blog, cred că e nevoie de ceva mai elaborat sau chiar mai practic așa că m-am gândit să le structurez în așa fel încât să corespundă nevoilor voastre. Am mare nevoie de ajutorul vostru de această dată…

Iată provocarea: spuneți-mi în comentarii ce vreți să aflați atunci când citiți o recenzie? Eu personal vreau să știu ce gen de carte este, la ce persoană e narațiunea, cum sunt personajele, etc. Deși m-am gândit și eu la câteva întrebări stas pentru viitoarele recenzii, am nevoie și de ideile voastre.

Voi reveni apoi cu structura „oficială” care sper să fie mult mai de folos celor care vor citi recenziile.

4 gânduri despre „Structura unei recenzii

  1. Cand dau de o recenzie, mie mi-ar placea sa gasesc in primul rand imagini, gif-uri – ajuta la o analiza mai buna a cartii – o scurta prezentare a personajelor astfel incat, atunci cand citesc cartea, sa imi formez propria imagine in minte, descrierea cartii si anul in care a aparut.

    Nu am vazut la multi ce urmeaza sa spun, dar e de ajutor si o scurta descriere a autorului :D Nu anul in care s-a nascut, ci… enumerarea a catorva dintre cartile scriitorului, poate premii cunoscute, poate faptul ca scrie intr-o cabana sau in pivnita, ceva de genul :)) Lucruri noi ce nu se afla decat cu o documentara mai… ampla:))

    Apreciază

  2. Pe langa ce a spus @Ella, mi-ar placea sa vad si cateva citate din cartea respectiva! :)
    Si sa ne spui pe scurt cam despre ce ar fi vorba in ea.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.