Zile Întunecate, recenzie

IMG_2670

Thora, Matthew, Bella și alți trei oameni de specialitate sunt trimiși într-un sătuc din Groenlanda pentru a cerceta dispariția a trei oameni, foști angajați ai firmei de foraje. Thora este avocat și trebuie să îi facă pe ceilalți angajați să se întoarcă la muncă, explicând moartea celor trei care au murit.

Atmosfera cărții, al Kaanneqului e minunată, dar nu la modul de frumos și fascinant. Ador faptul că mereu există două părți la aceste cărți polițiste. Partea spirituală, în care oamenii dintr-o comunitate restrânsă cred și adevărul științific. În acest caz, e un pasaj care spune că deși spiritele sufletelor moarte în peșteră există, doctorii nu le pot auzi însă vânătorul, pentru că el crede în tradiția strămoșească și trăiește în acea comunitate – da. Thora și Matthew fac o echipă foarte bună și abia aștept să citesc altă carte despre aventurile lor. Poate că aceste conflicte și rezolvări ale problemelor nu sunt cele mai strălucite dar cu siguranță am aflat o grămadă de lucruri despre Scandinavia și mi-a făcut mare plăcere să citesc acest volum.

PRO: Este o lume deosebită, personajele sunt realiste iar plotul e construit inteligent.

CONTRA: Nu există niciun motiv să nu citiți această carte.

4

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

7 gânduri despre „Zile Întunecate, recenzie

  1. Am citit cartea,a fost uimitoare!Imi plac foarte mult acest gen de carti,mai ales nordice.Ai mai citit si alte carti de acest gen sau scrise de Yrsa?

    1. nu inca, dar am o gramada din cele publicate la trei, fiction connection si abia astept sa le citesc. de la yrsa am mai citit suflete damnate

      1. Si eu am citit Suflete Damnate,iti recomand cartile scriitoarei,au mai aparut vreo doua la editura Trei.

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura