Împrumutăm cărțile?

O nouă idee de articol pentru azi! Și o întrebare destul de pertinentă. Voi împrumutați cărțile prietenilor? Nu vi s-a întâmplat să citiți și ceva și să vă gândiți „lui x i-ar plăcea foarte mult” și să doriți să dați cartea prietenului respectiv? Ați mai primit-o înapoi? A fost deteriorată?

Eu personal am făcut acest lucru de câteva ori, adică am împrumutat câte o carte și din fericire prietenii mei au fost de încredere și mi-au înapoiat-o, uneori foarte repede, alteori foarte greu. Dar cu toate astea, tot am hotărât să nu mai împrumut niciodată vreo carte nimănui. În primul rând, vă vine să credeți sau nu, le simt lipsa. Deși de obicei la pun pe raft și le las acolo după ce termin de citit, tocmai când o împrumut cuiva mă gândesc la cartea aia și am nevoie de ea. Stau cu grija, „oare de ce nu mi-o mai aduce înapoi, oare i-o fi făcut ceva?”. Știu că aceste gânduri sunt cam nefondate, poate chiar paranoice dar de ce să le dau oportunitatea de a exista. Dacă ceva rău nu s-a întâmplat încă, asta nu înseamnă că nu e o posibilitate. Țin mult la cărțile mele și mă enervez foarte repede dacă altcineva se comportă rău cu ele.

În fine, destul despre bine. Spuneți-mi voi dacă ați avut experiențe (ne)plăcute legat de împrumutarea cărților? Și ce părere aveți despre asta în general?

Anunțuri
Categorii: cărți | 7 comentarii

Navigare în articol

7 gânduri despre „Împrumutăm cărțile?

 1. Andreea Ilie

  Da, le imprumut, dar unei singure prietene, deoarece stiu ca are aceeasi grija ca si mine de ele! :)

  Apreciază

 2. Nicolle

  Nu prea sunt genul care le imprumuta!

  Apreciază

 3. Eu imprumut doar persoanelor de incredere,precum cele mai bune prietene,si unoeri cand au carti pe care nu le-am citit mi-le imprumuta si mie.

  Apreciază

 4. Eu imprumut carti prietenilor si altii imi imprumuta la randul lor. :3 Odata am dat o carte unei fete si mi-a zgariat coperta si m-a durur. Cu greu am acceptat sa-i mai imprumut o carte. :|

  Apreciază

 5. Romina Gianina

  Eu am patit-o cu o carte hardcover . Coperta imi este lipita cu scoci , o dadusem unei prietene si de la ea a luat-o direct o alta persoana cu acordul meu . Nici acum nu stiu cine mi-a distrus-o . Am luat-o ca pe o invatare de mine si de atunci nu-mi mai imprumut cartile

  Apreciază

 6. In cine am incredere! E perculos sa imprumuti carti celora care nu au grija de ele!

  Apreciază

 7. Si imi e mila de carti, mai ales cand le sunt indoite paginile!! :(

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: