Cum tratăm cărțile?

Sunt sigură că voi, cititorii pasionați, tratați cărțile cu foarte mare grijă și vă supărați când se întâmplă ceva cu ele, un accident, și acestea se deteriorează.

Așa că am câteva întrebări pentru voi, legate de buna stare a cărților:

– îndoiți colțurile? subliniați anumite pasaje? mâncați în timp ce citiți? s-a întâmplat vreodată să vărsați ceva pe o carte? sau să rupeți o pagină? ați aruncat vreodată (cu) o carte? ați deteriorat cumva coperta? s-a întâmplat să se împrăștie tiparul atunci când ați atins o pagină?

Din păcate, mi s-au întâmplat cam toate chestiile de mai sus, nu sunt o cititoare prea atentă. O dată, o copertă avea folia de plastic un pic ridicată la colțuri așa că am tras de ea și am rămas cu un carton șters, din care nu se mai înțelegea nici titlul cărții… dar am reușit să o lipesc la loc.

Voi faceți la fel sau sunteți mai atenți când citiți?

6 gânduri despre „Cum tratăm cărțile?

 1. Nu cred că e vorba despre (ne)atenție, ci mai mult despre preferințele personale. Știu persoane care nu suportă să aibă pic de semn pe o carte, însă eu știu că dacă am citit o carte, trebuie să se vadă că am citit-o! Adică nu am probleme în a desface cotorul mai mult, și eu însemnez citatele în fiecare carte pe care o citesc. Înțeleg de ce vrei o carte frumoasă, însă unii oameni sunt prea exagerați. Cărțile sunt să fie citite, nu folosite pe post de bibelou. Și când citești, e normal să o faci în modul cel mai ușor/relaxant, asta însemnând fie că tragi de foi sau mănânci în același timp. E alegerea ta cum îți tratezi cărțile, atâta timp cât respecți preferințele altora când vine vorba de cărțile lor.
  Adică eu atunci când împrumut o carte de la cineva și știu că persoana respectivă are tare grijă de cărțile ei, atunci o să mă comport și eu frumos cu ele. Atâta timp cât sunt cărțile tale, poți face ce vrei cu ele. Așa văd eu treaba.

  Apreciază

 2. Sunt de acord că o carte trebuie respectată și îngrijită, însă sunt de părere că atunci când cineva răsfoiește o carte din biblioteca mea, acea carte trebuie să spună ceva despre mine. Da, mănânc când citesc, însă mă feresc pe cât posibil să nu îndoi paginile. Am mai pățit să se deterioreze, dacă este o carte pe care o port peste tot cu mine. Desigur, am foarte mare grijă de cărțile împrumutate.

  Apreciază

 3. Am mare grija de cartile mele, dar nu exagerat. Nu-mi place sa am colturile indoite si la anumite carti, imi place sa trec data in care am luat-o, plus numele meu. Cateodata mai mananc atunci cand citesc, de subliniat citatele nu prea o fac.

  Apreciază

 4. Eu ma port cu cartile la fel ca si cu bibelourile . Mi s-a intamplat doar sa mi se imprastie tiparul dar, nu foarte mult .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.