Librăria online ideală!

Iată că mă înscriu și eu în ultima zi la acest concurs organizat de una dintre cele mai mari și mai bune librării online din România, Libris. În primul rând, vreau să spun la mulți ani și mulțumesc pentru cei cinci ani care deja au trecut, în care literatura a fost promovată, de obicei la super-prețuri, hehe. Acum urmează intrarea mea propriu-zisă în concurs, un mic top al lucrurilor pe care mi le doresc de la o librărie online ideală.

O librărie online, după părerea mea, trebuie să aibă multe cărți, de la toate editurile din țară. Acesta este și scopul primordial al unei librării, nu-i așa? Pe lângă faptul că vinde cărțile publicate la edituri, consider că ar trebui să aibă și mai multe promoții și reduceri pentru a atrage clienții. Dar acesta este doar începutul!

Fiind o librărie online, aspectul site-ului contează și acesta foarte mult. Siteul trebuie să fie prietenos și mai mult decât aspectul, trebuie să te îndrume la fiecare pas, să fie ușor de folosit. Coșul de cumpărături stă mereu în dreapta sus, la fel și butonul de autentificare. Pe lângă asta, categoriile de cărți sau alte produse vândute trebuie să fie bine organizate, la îndemână, să te lase să selectezi prețurile în care vrei să se încadreze lucrul căutat, să poată fi sortat în funcție de editură sau producător, etc. Într-un cuvânt, trebuie să fie practic.

Cărțile online sunt mai ușor de vândut, fiind mai accesibile decât cele dintr-o librărie fizică. Un alt lucru pe care mi-l doresc de la o librărie online ideală este o relație bună cu publicul. Vreau să răspundă cineva la telefon sau la e-mail atunci când am o problemă cu comanda. Această relație nu trebuie doar expusă prin bannerele de pe site și numărul vânzărilor, mereu voi judeca un astfel de lucru după modul în care îmi este luat în calcul mesajul trimis în căsuța de „contact”.

Cred că este mereu o idee bună ca librăriile online să se alieze cu blogurile de cărți. Sponsorizarea proprie sau a concursurilor nu îi afectează doar pe cer care beneficiază de ea ci consider că este un plus tot legat de relația cu publicul iar restul oamenilor vor considera respectiva librărie un site prietenos și deschis la propuneri și parteneriate.

Un alt lucru pe care îl ador atunci când îl întâlnesc este cardul de fidelitate. Sunt diferite feluri de utilizare a acestuia și nu trebuie să fie un card fizic. Poți avea un cont Gold pe site-ul respectiv care îți acordă reduceri speciale în momentul în care ai cumpărat de o anumită sumă sau de multe ori într-o anumită perioadă de timp. Îmi place când comenzile valorează și puncte pe care le poți folosi mai târziu cu diferite scopuri.

O librărie online trebuie să fie mereu locul în care te duci și găsești ceea ce cauți iar când îl primești, ești mereu mulțumit și tratat cu respect. Consider că Libris îndeplinește toate condițiile pe care eu le aștept de la un asemenea site și de aceea este una dintre cele mai bune din România. La mulți ani încă o dată!

4 gânduri despre „Librăria online ideală!

  1. Iti doresc mult succes . Nu am auzit pana acum de cardul de fidelitate , cred ca o sa imi fac si eu . Nu am cont pe libris desi doar de acolo imi cumpar carti , o sa ma pun si eu sa-mi fac cont

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.