De ce nu-mi plac romanele de dragoste

Știu că am menționat că îmi plac romanele chick-lit dar este o diferență între acest gen și romanele de dragoste. Diferența ar fi lacrimile pe care ți le stoarce sau cel puțin încearcă (nu am plâns vreodată la o carte, nu încă).

Nu contează cât de frumoasă și originală ar fi povestea, te duce în acel colț întunecat din minte din care e greu să ieși, compartimentul afectiv se sensibilizează și sincer nu cred că e ceva pe moment, doar cât citești cartea respectivă ci poți rămâne cu „rănile” deschise pentru zile întregi.

Asta în cazul în care povestea de dragoste e autentică, precum în primul volum din Fifty Shades, Cincizeci de umbre ale lui Grey pe care l-am terminat de curând. În cazul în care e romantism de duzină… atunci chiar că urăsc acest gen și mă deranjează faptul că e așa de apreciat de unii.

Romanele chick-lit, în mare parte, tratează dragostea cu umor și cumva, de la distanță deci în loc de lacrimi, îți stoarce râsete; din acest punct de vedere se află la polul opus.

Prefer să citesc despre ceva intens din alt punct de vedere, poate propria supraviețuire sau chiar și siguranța mondială. De cele mai multe ori, dragostea nu e importantă decât pentru personajul principal din roman, e ceva atât de interiorizat, atât de detaliat încât te sufocă, te înnebunește și eu personal urăsc faptul că ajung să fiu în mintea unui om care trăiește niște lucruri care defapt nu sunt problema mea.

Când eram mai mică, nu le înțelegeam dar chiar și acum, când am mai multă experiență, tot nu le suport.

Voi ce părere aveți despre cărțile de dragoste?

14 gânduri despre „De ce nu-mi plac romanele de dragoste

 1. Mie imi plac romanele de dragoste!! Cred ca n-as fi ajuns sa le citesc, daca nu dadeam peste cartile mamei. :)))) Asa ca le-am luat frumos la rand si am inceput sa le citesc. :)

  Apreciază

 2. Îmi plac romanele de dragoste, însă cred că este foarte important felul în care abordează autorul această poveste de dragoste, și de-asta sunt destul de critică aici. Îmi plac romanele care transmit emoție, ale căror pasaje descriptive sunt alese cu grijă, sunt puse în lumină de un limbaj cizelat, frumos. Dar nu pot spune că este genul meu preferat de carte, dar asta nu înseamnă că le resping. Chestia e că ceea ce citesc mă reprezintă, așa că dacă am o stare mai puțin prielnică, nu pot să apelez la cărțile de dragoste, ci mai degrabă la romanele thriller, polițiste, SF sau fantasy.

  Apreciază

 3. “eu personal urăsc faptul că ajung să fiu în mintea unui om care trăiește niște lucruri care defapt nu sunt problema mea“. Cam despre asta sunt cărțile, despre lucruri care, în fond, nu sunt problema ta. Nu are niciun sens ce spui tu

  Apreciat de 1 persoană

   1. Poate că în romanele de dragoste e abordată altfel tema, asta da, dar cum naiba să fie singurele în care e abordată? Jesus, apare în orice gen literar

    Apreciază

 4. Mie imi plac romanele de dragoste mai ales cele din genul historical romance,dar cateodata mai dau peste un roman care ma da peste de cap datorita povestii sau a personajelor.

  Apreciază

 5. Nu prea citesc romane, să le zicem, ”siropoase în cel mai înalt grad”! Le citesc, dar cu o anumită măsură! Cel puţin, pentru că nu sunt adepta lor, prefer acelea cu crime, poliţiste! Chiar îţi recomand cele de la editura trei! Sunt fantastice!

  Apreciază

 6. Mie imi plac romanele de dragoste , am si plans la carti si nu o data :)) Desi recunosc ca nu citesc romane cu prea multa dragoste

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.