Prima carte citită

Îmi e foarte greu să-mi amintesc prima carte citită. De cum am învățat să citesc, îmi cumpăram multe reviste pentru copii și desigur, basme precum Scufița Roșie deși sinceră să fiu, eu nu am prea citit basme ci am cumpărat casete audio – încă am o cutie plină cu casete. Basmul meu preferat a fost întotdeauna Crăiasa Zăpezilor (în original, de H.C. Andersen nu chestiile Disney). Prima carte adevărată pe care am citit-o a fost probabil Îngeri și Demoni de Sara Orwig deoarece mama a spus că e primul roman pe care și-l amintește să-l fi citit și cam singurul pe care-l aveam prin casă. Nu-mi aduc prea mult aminte din ce se întâmpla în el, dar știu că eram mică și fiind un roman de dragoste, nu am înțeles mare lucru. Alte lecturi serioase (ignorând în continuare textele școlare și cărțile W.I.T.C.H) au urmat mai târziu cred, prin clasa a IVa. Atunci am început să merg la bibliotecă dar mi-e foarte greu să-mi dau seama care a fost prima carte împrumutată…

Dar cel mai probabil a fost Zâmbește și Mori din seria Goosebumps. La început îmi plăceau cărțile de aventură dar citind, am ajuns să-mi rafinez gusturile și în prezent, genul meu preferat e historical fiction.

 Voi vă amintiți care e prima carte citită?

7 gânduri despre „Prima carte citită

 1. Prin clasele primare, am primit la una din serbarile de Craciun, o carte cu foarte multe basme (din pacate, am imprumutat-o si nici in ziua de azi nu mi-a fost restituita).

  Apreciază

 2. Prima carte citită, mai exact primul roman citit, a fost Tom Sawyer. Înainte de citi această carte am mai citit basme și povestioare mai scurte, ilustrate cu imagini de cele mai multe ori..

  Apreciază

 3. Prima carte citita facea parte din colectia „Carti nemuritoare”, cu siguranta va amintiti cartile acelea, cu format mic. Superbe!

  Apreciază

 4. Prima carte citita a fost sin seria Twilight , Eclipsa . Spre rusinea mea eu m-am apucat tarziu de citit . De atunci nu m-am mai desprins de carti

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.