Film vs. carte – Harry Potter și piatra filozofală

Am vizionat ieri filmul care s-a făcut în 2001 după primul volum din seria Harry Potter iar verdictul meu este: filmul a fost mai bun decât cartea.

Din film au mai fost tăiate niște secvențe precum timpul petrecut de Harry cu familia unchiului său înainte de a pleca la Hogwarts. provocarea lui Snape înainte de a ajunge la piatra filozofală – cea cu poțiunile, faptul că Harry a primit un instrument muzical ca și cadou de Crăciun de la Hagrid, scena când cei trei prieteni au trebuit să scape ei înșiși de Norbert, etc. Mă bucur că au scos scenele astea, în film totul a avut mult mai mult sens și pe lângă asta, totul a părut mult mai plin de viață. Nu e imposibil să creezi impresia de „alive” atunci când scrii ceva dar nu mi s-a părut că autoarea a reușit să creeze această impresie în roman care mi s-a părut șters, în comparație cu filmul. Multe lucruri s-au întâmplat exact cum mi-am imaginat eu.

Filmul a fost mai bun deoarece personajele par mai umane, ceva la care să te poți raporta și bineînțeles, pentru efectele pe care au reușit să le reproducă cu brio.

Oricum presimt că nu-mi va plăcea niciodată Harry Potter, indiferent de ce se întâmplă în cărți și în filme dar voi continua să le citesc/vizionez.

Voi ce părere aveți? Filmele sunt mai bune decât cărțile HP? Sau măcar primul vi s-a părut mai bun?

5 gânduri despre „Film vs. carte – Harry Potter și piatra filozofală

  1. Ador filmele.Sunt realizate intr-o maniera originala si daca le-as revedea a nu stiu cata oara,tot nu m-as plictisi. :)

    Apreciază

  2. Mie imi plac mult filmele, dar de carti n-am ce sa zic, deoarece am incercat odata sa le citesc, dar nu mi-a prea reusit.

    Apreciază

  3. Eu nu am citit nici o carte si la filme nu m-am uitat . Am avut o incercare esuata sa ma uit la un film dar l-am abandonat. Nici mie nu cred ca o sa imi placa vreodata seria asta

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.