Concurs de creație!

Acest concurs de creație constă în scrierea unei scrisori către personajul vostru preferat dintr-o carte. Nu există reguli sau limite din acest punct de vedere, scrieți-i tot ce doriți să-i spuneți.

Regulile de participare sunt următoarele:

– Urmăriți blogul atât prin butonul de deasupra cât și prin e-mail

– Lăsați mai jos un comentariu cu scrisoarea voastră

Toți cei care vor lăsa o scrisoare într-un comentariu mai jos vor fi adăugați într-un sondaj. Participantul cu cele mai multe voturi câștigă

Jean_Lorin_Sterian-Antume

romanul Antume, publicat la editura Herg Benet. Conține texte tip postări pe blog foarte umoristice scrise de autorul Jean-Lorin Sterian.

Puteți să postați scrisoarea printr-un comentariu până pe data de 3.05.2014. Cei care au respectat condițiile de participare vor avea timp până pe 7.05.2014 să strângă voturi de la prieteni. Sondajul va apărea într-o postare separată și veți fi anunțați când începe countdown-ul, pentru a avea timp să strângeți voturi.

Voi juriza eu iar câștigătorul va fi anunțat pe 7 mai.

Succes!

10 gânduri despre „Concurs de creație!

 1. Dragă Liesel,

  Îți scriu această scrisoare cu scopul de a-mi lăsa sentimente să ajungă la tine, să rămân totuși împăcată cu gândul că ai aflat aceste lucruri care urmează să ți se spun.
  În primul rând vreau să-ți mulțumesc să ai ales să trăiești alături de mine câteva zile extraordinare, ghidându-mă într-o epocă a trecutului, mai exact în timpul nazismului din Germania.
  În al doilea rând vreau să știi că mie nu-mi place istoria, deloc. Sau cel puțin nu îmi plăcea. Tu, minunată ființă, ai jonglat cu trăirile, emoțiile și rațiunea mea și le-ai desprins de mine, fii sigură de asta. Tu, Liesel, ai deschis o poartă acolo undeva în interiorul minții mele, tu ești singura care a avut cheia, pentru că, te asigur, au mai încercat și alții.
  Dragostea desăvârșită și pasiunea ta pentru lectură, insetarea cu care ai fost născută pentru această lume a libertății, împletită cu inocența ta, m-au fascinat toate, m-au făcut să te admir nespus, să te iubesc.
  Cu toate acestea, îmi pare rău însă pentru toate cele prin care ai trecut și, nu știu dacă te ajută această informație sau nu, dar eu am probat sentimentele odată cu tine, le-am purtat amândouă deodată în același piept, să nu te îndoiești de asta. N-ai fost nicio clipă singură.
  Așadar asta a fost tot. Cu sigurață, aș mai avea câte ceva de spus, însă am impresia că încep a pălăvrăgii deja prea mult, deci cred că am s-o las pe altă dată.
  Acum iată un lucru despre mine: nu-mi plac finalurile și nici momentele de rămas bun așa că o să închei printr-o simplă frază semnificativă: Îți mulțumesc că existi!

  Cu dragoste,
  A

  Apreciază

 2. Draga Tara,

  Esti personajul meu favorit.Magia ta albastra care iti iese din maini face lucrurile din jur sa se schimbe. In schimb, magia din ochii tai il vrajesdte pe Robin.
  As vrea si eu in lumea ta, AltaLume. Vreau sa fiu sortitoare, la fel de puternica si inteligenta ca tine. As vrea sa iau parte la misterele tale , sa fim capturate impreuna, sa-ti intalnesc prietenii, sa fiu in gasca ta. Cu alte cuvinte, vreau sa fii reala, sa imi fii prietena.
  Insa nu sunt asa curajoasa. Sincerma sperii si de umbra mea. Ok sa nu exageram.
  Ai avut parte de o multime de aventuri, ai si dusmani, ai parte de o casa super, prieteni buni,aventuri palpitane,haine cate poftesti,insa nu il ai pe tatal tau aproape. Si esti mostenitoare imperiului. Doamne!
  Abia astept sa iti citesc urmatoarele aventuri!

  Cu drag,o fata nebuna dupa aventuri,
  Ana.

  Apreciază

 3. Dragă Liesel,

  Înainte de toate, vreau să îți spun că deși ne-am despărțit de puțin timp, deja îmi lipsești. De fapt, a început să îmi fie dor de tine chiar dinainte să ne luăm rămas bun. Îmi lipsește firea ta veselă, inima ta iubitoare și focul din ochii tăi.
  Când te-am întâlnit prima dată în tren, erai doar o copilă ce își rezema capul de umărul mamei sale. Deși nu te cunoșteam prea bine, nu am putut să rămân indiferentă la durerea și nedumerirea din ochii tăi. Când fratele tău a fost îngropat, nu am putut să nu empatizez cu tine. Purtam în suflet, la fel ca și tine, aceeași piatră grea care ne îngreuna sufletele cu sentimente neplăcute. Însă tu m-ai surprins în momentul în care mă așteptam cel mai puțin. Chiar atunci, printre trăirile acelea neplăcute, tu ai făcut un gest care mi-a schimbat brusc starea de spirit și care m-a făcut să te privesc cu alți ochi: ai furat prima ta carte. În acel moment, o avalanșă de sentimente mi-a străbătut tot corpul. Nu știu dacă le-aș putea descrie în cuvinte, pentru că gândurile mele erau foarte ambigue, însă te pot asigura că ai câștigat toată simpatia mea.
  Mai târziu, când am aflat secretul tău, am devenit absolut fascinată de tine.Îmi venea greu să cred că o persoană care nu știe să citească ar putea fi tentată să fure cărți. Din acel moment, ai devenit o enigmă pentru mine. O enigmă pe care abia așteptam să o deslușesc. M-am alăturat ție în frumoasa aventură a vieții tale. Am fost fericită să văd că ai fost norocoasă și ai fost mereu înconjurată de oameni minunați. M-am bucurat mult să văd că Papa te-a învățat să citești, ajutându-te astfel să dezlegi misterul cărții furate. Speram din suflet că vei avea parte de cât mai multe cărți și crede-mă, am fost la fel de surprinsă ca și tine când am văzut că portița ta spre lectura este tocmai soția primarului.
  Te-am observat în fiecare zi cum creșteai sub ochii mei. Sunt mândră de inima ta bună și de maturitatea de care ai dat dovadă când l-ai adăpostit pe Max. Lasă-mă să îți spun un secret: în timp ce tu te îndrăgosteai treptat de băiatul cu părul ca lămâia, eu am început să îl plac tot mai mult pe Max. Era la fel de curajos ca și tine când ai furat acea carte din muntele de cărți arse. În acea noapte, aproape că puteam simti flăcările de sub bluza ta arzându-mi pielea, și mă înecam cu fumul din cartea arsă care era ascunsă sub hanoracul tău.
  Am început să te consider prietena mea din momentul în care am realizat că avem unele lucruri în comun: iubirea față de lectură, dorința de a fi liber și curajul de a lupta pentru ceea ce considerăm noi că este corect. Pe măsură ce evoluai, creșteam și eu cu tine, lucru ce mă face să te consider ca fiind o parte din viața mea. Sper că ne vom revedea în curând.

  Cu dragoste și prietenie,
  Adelina.

  Apreciază

 4. Dragă, Billie,
  Ai devenit, dintr-o greşeală, ’’o pată de sânge care vorbeşte’’, ai venit într-o lume aproape dezagreabilă şi ai schimbat viaţa unui om… Viaţa e cel mai nesigur mod de a trăi. Nu încerca să vezi dincolo de ea. Să devii ‘’fata de hârtie’’, care iubeşte lumea reală mai mult decât pe cea ficţională e, poate, imposibil. Dar tu ai reuşit să iubeşti lumea; să iubeşti gustul mâncării, savoarea unui fruct, razele soarelui ce cad aivea peste chipul tău. Ai răsărit de unde ne aşteptam mai puţin, de acolo unde se avântă cu toţii pentru a uita de cercul vicios în care se află. Ai avut posibilitatea să-ţi iubeşti creatorul şi să-l faci să se reapuce de scris. Nu crezi că e un lucru mare?? DE când se tot chinuia să creeze, dar nu mergea? Tu ai apărut într-o noapte… spunându-i cine eşti. Cum ai fost tratată? Ca o cititoare disperată, care s-a regăsit în opera lui.
  El spune…’’Ce este, în fond, o carte? Simple litere alienate într-o anumită ordine pe hârtie. Nu e sufficient să pui punct la finalul unei povestiri pentru a o face să existe.’’
  Încă îţi sunt martoră poveştii tale. M-ai fascinat cu adevărat. Să ai de-a face cu o femeie ieşită dintr-o carte din cauza fabricaţiei. Ai reuşit să devii personajul dintr-o carte-dintr-o carte. Personajul personajului principal!
  Aş vrea să exişti cu adevărat, să faci pentru toţi ceea ce ai făcut pentru Tom!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.