Moștenirea Ucigașă, recenzie

*citită prima oară 26-29 iulie 2011*
*13-14.4.2014, same rating*

Nu-i de mirare că nu mi-a rămas mare lucru în minte de când am citit cartea pentru prima oară. E un conflict complicat și destul de aiurea.
Lorelli și Ovid sunt frați gemeni și au încercat timp de treisprezece ani să se omoare reciproc pentru a nu fi nevoiți să împartă moștenirea lăsată de părinții lor în urmă cu treisprezece ani, când au murit. Lucrul la care nu s-au gândit e că părinții lor lăsau mai departe moștenirea angajaților lor.
Întâmplarea e declanșată când cei doi frați se hotărăsc să facă un armistițiu și să introducă un nou amendament în testamentul părinților lor și anume că dacă unul dintre ei va muri până la vârsta de șaisprezece ani, nici celălalt nu va rămâne cu moștenirea. Avocatul e nevoit să rămână la conac pentru câteva zile pentru a face inventarul și a modifica testamentul iar alături de el este și fiul său Adam. Când cei doi se mută la conac, lucruri ciudate li se întâmplă gemenilor (atacuri ale albinelor ucigașe, atacul unui urs, tăierea frânelor bicicletei, etc) și nu pot decât să dea vina unul pe celălalt. Adam de preface mort iar cei doi află despre minciunile lui și îi confruntă direct pe angajați în legătură cu moartea părinților lor.
De aici povestea devine complicată, clișeească și fără sens, atâtea coincidențe nu ar putea avea loc în viața reală.
Cel mai credincios angajat este domnul Crutcher, majordomul. El este și printre cei mai lacomi, alături de soția avocatului, doamna Ruth Farthing. Aceasta le picta portretele părinților gemenilor și își dorea cu orice preț să pună mâna pe averea lor. Se întâmpla ca Mycroft Thornthwaite să aibă un frate geamăn de care nu știa. Ruth l-a convins pe Frederick Thornthwaite să-i ia locul lui Mycroft în familie. Ruth trebuia să-l omoare pe Mycroft pentru ca Frederick să poată împărți averea cu Alfred Crutcher și Ruth, dar nu a lăsat-o inima și i-a spus doamnei Thornthwaite adevărul. În final, domnul Crutcher este cel care l-a omorât pe Mycroft, cât și pe Ruth, aruncându-i de pe o râpă. În continuare, a îmboldit-o pe bucătăreasă să-l omoare pe Frederick iar moartea doamnei Thornthwaite a fost cauzată de un fulger transmis prin firul de la telefon. Majordomul le spune asat gemenilor plănuid să-i omoare și pe ei în același fel dar cumva, el cade exact în locul în care lovește fulgerul și moare. Ca și cum n-ar fi fost suficient, perdeaua intră în șemineu și conacul ia foc, deci nimeni nu rămâne cu moștenirea.
După cum spuneam, mult prea multe coincidențe…
Și de asemenea, fiica adoptată a bucătăresei e fiica naturală a bonei, de parcă ar avea vreo legătură. A, și soțul bucătăresei a fost ucis din greșeală tot de Ruth, ea și Frederick au mers la tipografie în aceeași seară DIN COINCIDENȚĂ. În final, gemenii nu-și doresc decât o viață normală precum în satul din apropiere (a cărui teren în dețin).
Cel mai interesant lucru din carte este cartea despre Franciska, dacă ar exista, mi-ar plăcea să o citesc.
În concluzie, a fost ușor de citit și amuzantă dar finalul a fost banal și toate lipsurile astea (sau completări eronate) în logica întâmplărilor mă enervează cumplit.

3

3 gânduri despre „Moștenirea Ucigașă, recenzie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.