Trilogia Școala Fricoșilor (Full Review)

Someone’s got a thing for children books…

Adică eu. Probabil trilogia asta e pentru copii de vârsta celor din cărți (maxim 13-14 ani dacă-mi amintesc eu bine). Eu am 16 dar parcă numai ieri aveam și eu tot atat!

Dar oricum, vreau mai întâi să explic ce înseamnă Full Review pentru mine, cu siguranță voi mai face postări de acest gen pe viitor. Full Review e atunci când fac recenzia la o serie întreagă, un rezumat per total și opinia mea finală asupra acelei serii sau în acest caz, trilogii.

Mai întâi de toate, vreau să spun că ador această autoare. Am mai citit o carte de a ei, The Makedown și mi-a plăcut la nebunie! Și mai are o serie, cred că un fel de ripoff de la cărțile Monster High dar ar trebui să le citesc pe acelea mai întâi, bănuiesc.

Acum, să trecem la subiectul acestui post și pregătiți-vă pentru o lungă dezbatere (cu mine însămi). Voi pune aici o linie și vă voi lăsa pe voi să decideți dacă citiți în continuare sau nu…

În cele trei cărți e vorba de aceeași poveste. Patru și apoi cinci copii care nu se cunosc între ei au ceva în comun: fobia de diferite lucruri. Lulu e claustrofobă, lui Madeline îi e frică de gândaci, lui Garrison de apă, lui Theo de moarte și lucruri periculoase iar lui Hyacinth îi e teamă să fie singură. Cei cinci copii vin la Școala Fricoșilor. Acolo o găsesc pe doamna Wellington, profesoara lor, un buldog englezesc și un îngrijitor. Pe parcursul celor trei cărți, copiii sunt supuși la probe care se presupune că trebuie să-i scape de temerile lor sau cel puțin, de modul cum și le exteriorizează. Asta e tot. Finalul e fericit și nu prea, cei cinci absolvă dar temerile nu dispar niciodată cu adevărat.

Acum, pe partea spirituală…

Nu e o trilogie serioasă deloc. Autoarea nu sapă chiar așa de adânc în mințile celor cinci terifiați dar deși pare o glumă, oamenii ar trebui să înțeleagă că nu e. Totuși, cel mai bun roman a fost ultimul, zic eu…

Sunt sigură că dacă aș fi citit aceste cărți în engleză, totul ar fi fost mult mai bine (vezi un anumit post anterior), glumele ar fi fost mult mai amuzante dar nu e ca și cum n-aș fi râs în hohote uneori. Aceasta e calitatea trilogiei, te face să râzi, dialogul e grozav. De asta așteptam cu nerăbdare de fiecare dată următoarea carte. E foarte ușor de citit dar copiii chiar par reali, plini de viață. Personajul meu preferat e Lulu pentru că ea e sceptică, inteligentă, realistă și probabil frumoasă.

Nu știu însă ce să spun, probabil voi da această serie și o voi achiziționa în engleză, sau deloc. Cărțile pentru copii au farmecul lor dar nu sunt prea utile, nu înveți multe lucruri, uneori te ajută să treacă timpul mai repede, te fac să râzi sau măcar să zâmbești și totuși…

Aparent nu a fost nevoie de o dezbatere așa de lungă pe cât mă așteptam pentru a stabili valorea trilogiei în memoria și în biblioteca mea. Adevărul e că nu este foarte valoroasă așa că primește doar 2,5 stele, cu tot cu distracția de pe parcurs.

Voi ați citit măcar primul volum? Cum vi s-a părut?

2 gânduri despre „Trilogia Școala Fricoșilor (Full Review)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.