Cartea sau filmul?

Oul sau găina? Pentru toți e ori albă, ori neagră.

Nu pentru mine. Treaba stă așa: dacă ai o carte și există și un film la ea, citește mai întâi cartea. Dacă vrei să cumperi o carte și există și un film la ea, uită-te la film.

Înainte eram absolut convinsă că e o blasfemie să te uiți mai întâi la film dar asta m-ar fi salvat din multe cheltuieli inutile. Unele filme sunt mai bune decât romanele (ex: Vara pantalonilor călători, Jurnalul erotic al unei adolescente de 16 ani).

Desigur, există și filme care într-un fel distrug cărțile dar plotul este același, trebuie să fie. Dacă îmi place plotul, citesc cartea. Dacă nu, rămân la ideea de film.

Pentru a aduce în discuție un subiect mai sensibil (anume filmul Vampire Academy) voi menționa că există trei tipuri de filme făcute după cărți: mai bune, mai rele sau care sunt la fel ca și cartea (ex: Vampire Academy). Da, acesta este singurul meu comentariu referitor la film.

Ideea e că în zilele noastre poți lua un film pe gratis sau să-l vezi la cinema și tot e mai ieftin și îți irosești mai puțin timp decât să cumperi o carte. Asta e părerea mea, o concluzie la care am ajuns în timp. Aș putea și poate chiar voi face asta în viitoarele postări, să compar filmele și cărțile. Rezultatele vor fi diferite dar cu siguranță se vor încadra în cele trei categorii de mai sus. Până atunci, bazat pe experiența de până acum, voi ce răspuns aveți pentru întrebarea acestei postări? Mai întâi luați filmul sau cartea?

2 gânduri despre „Cartea sau filmul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.